Reacţia Ambasadei SUA: Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie, fără niciun amestec din afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada SUA la Bucureşti a dat publicităţii un comunicat de presă prin care afirmă că e esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate. De aceea, CC trebuie să ia o decizie neinfluenţaţă de nimeni.

Reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti susţin că sutn la current cu rezultatul referendumului care trebuie validat de Curtea Constituţională (CC). Aceştia mai afirmă, într-un comunicat de presă, că în decizia pe care CC o va lua trebuie să ţină cont de rgulile stabilite luna trecută pentru referendum.

Redăm mai jos comunicatul integral:

„Cunoaştem faptul că Biroul Electoral Central a anunţat rezultatul referendumului de duminică, iar acum acesta trebuie confirmat de către Curtea Constituţională. Luna trecută, Curtea Constituţională şi Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfăşurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie să decidă dacă aceste reguli au fost respectate. Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară.  Este esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate", susţin oficialii americani.

Ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, declara pe 4 iulie, la sărbătorirea a 236 de ani de la Declaraţia de Independenţă: „Nicio economie nu poate prospera şi nicio democraţie nu poate supravieţui în lipsa unui angajament ferm faţă de statul de drept şi a respectului pentru instituţiile democratice. Nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoşi şi consecvenţi şi judecători neînfricaţi. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite