Rata şomajului scade cu 1%. Răspunzători sunt De’Longhi şi alţi cinci investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful AJOFM Cluj, Daniel Don,  spune că în judeţ rata şomajului va scădea, la finalului anului, de la 3,83% la 3%. În acest moment în judeţ există 13.000 de şomeri.

Şeful AJOFM Cluj, Daniel Don, afirmă că, în judeţ, rata şomajului va scădea, la finalul acestui an, la trei la sută, faţă de 3,83 la sută cât se înregistrează în luna ianuarie, în urma angajărilor anunţate de mai multe firme, care vor oferi câteva mii de locuri de muncă.
Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că rata şomajului în judeţ înregistrează un trend descendent începând cu luna ianuarie 2011, care se va menţine şi pe parcursul acestui an.

13.000 de şomeri

„Rata şomajului este, în luna ianuarie, de 3,83 la sută, cu un total de 13.000 de şomeri înregistraţi, în scădere faţă de ianuarie 2011, când am înregistrat 4,9 la sută. Pentru sfârşitul anului 2012 preconizăm că acest trend descendent se va menţine, astfel încât să ajungem la o rată a şomajului de trei la sută, pe fondul viitoarelor angajări preconizate la nivelul judeţului Cluj de mai multe firme, care însumează circa 2.000 de locuri de muncă“, a spus Don.

 1.000 de angajaţi la De Longhi

El a precizat că în evidenţele agenţiei s-au înregistrat, doar în luna ianuarie, cinci firme care oferă peste 1.000 de locuri de muncă, la care se adaugă începerea producţiei la fabrica De Longhi din Jucu, în a doua parte a acestui an.
„Avem 150 de locuri de muncă oferite de firma Transcarpatica, de prelucrări metalice, alte 150 de la o firmă din Gilău care produce legături pentru schiuri, tot 150 de slujbe la fabrica din Apahida a firmei Fencs Industries, 100 de la o firmă din Turda cu profil agricol şi 500 de la Emerson. Sperăm ca în a doua parte a anului să înceapă producţia la fabrica din Jucu şi producătorul italian de electrocasnice De Longhi, care va asigura între 600 şi 1.000 de locuri de muncă“, a conchis Don.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite