Rami Jasem strânge la Cluj bani pentru Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rami Jasem este voluntar UNICEF
Rami Jasem este voluntar UNICEF

Rami Jasem, un britanic, venit la Cluj să studieze Medicina, organizează, în calitate de voluntar UNICEF, evenimente caritabile cu scopul strângerii de fonduri pentru sinistraţii din Haiti.

Stagiul de practică, ca voluntar, la secţia de oncologie a unui spital din Londra l-a determinat pe britanicul Rami Jasem, venit la Cluj să studieze Medicina, să se implice în organizarea evenimentelor umanitare încă din perioada când era doar licean. „M-a impresionat teribil durerea prin care trec oamenii care sunt internaţi acolo, dar şi tăria medicilor, care erau extrem de pozitivi în pofida situaţiei delicate”, îşi aminteşte tânărul.

Voluntar UNICEF în Anglia


Momentul în care mama sa a fost suspectată de o boală incurabilă a făcut ca pentru Rami acţiunile caritabile să devină o pasiune şi o obişnuinţă. Dacă la început a colaborat cu organizaţii umanitare locale din Anglia, evenimentele de gen, gândite şi organizate de el cu mare succes i-au dat încredere că poate să facă mai mult, pentru acele persoane care au nevoie de sprijin moral şi financiar.

Astfel, în 2007 devenit reprezentantul UNICEF în cartierul londonez unde locuia. „Pentru mine a fost o provocare implicarea într-un proiect internaţional. Mi-am dat seama că sunt alte ţări, care au prioritate în faţa Angliei, pentru ale căror cauze mă pot implica”, rememorează Rami.

Clujul a intrat în direct cu Haiti


În septembrie 2008 s-a mutat la Cluj, pentru a studia la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”. La început a ezitat însă să se implice în organizarea unor evenimente umanitare, până în momentul în care a fost convins că aceste activităţi nu-i vor afecta rezultatele la facultate. Primul asemenea eveniment a fost organizat de acesta pe 17 martie, în localul cu specific arab „Sahara”.

În cadrul acţiunii au participat peste o sută de studenţi, majoritatea dintre aceştia de naţionalitate străină. Pentru a scoate bani din buzunare, studenţii au fost sensibilizaţi de intervenţia prin internet a unei localnice din Haiti. „A fost extrem de greu să găsesc pe cineva în Haiti, din cauza faptului ca doar 10% din telecomunicaţiile din Haiti mai sunt funcţionale. Mi-au luat câteva zile bune, însă a meritat. Doar aşa pot afla oamenii exact în ce situaţie dramatică trec haitienii”, a explicat Rami Jasem.

Prin acţiunea organizată la Cluj, dar şi cele din Anglia, în vacanţe, Rami a reuşit să strângă 2.420 de lire sterline, însă plafonul la care vrea să ajungă pentru cauza sinistraţilor din Haiti este de 4.000. Rami Jasem intenţionează să organizeze la Cluj şi alte evenimente de gen, pentru a-şi atinge scopul. „Oamenii aceia nu mai au nimic. Este o situaţie de urgenţă şi trebuie să ne mişcăm repede. Pentru ei şi un medicament, care costă trei euro, poate face diferenţa”, a conchis studentul.

Ce-i place:
„Îmi plac la nebunie fotbalul şi tenisul. Am practicat tenisul la nivel semiprofesionist, iar acum, la Cluj, pe timpul verii joc tenis săptămânal”

Ce nu-i place:
„Nu-mi place câteodată atitudinea oamenilor, faţă de cauzele umanitare. Unoeri oamenii cred că pentru faptul că nu le merge cel mai bine la serviciu, de pildă, se află într-o situaţie grea. Trebuie să ştie că situaţiile lor sunt infime, faţă de dramele unora ca cei din Haiti ”
Foto: intrebari si raspunsuri - Rami Jasem a reuşit să strângă la primul eveniment caritabil organizat la Cluj 550 de euro

Profil
Născut: 9.02.1989, Londra (Anglia)
Educaţie: Student în anul II la UMF Cluj
Starea civilă: Necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite