Raed Arafat susţinut de tineri la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri din Cluj-Napoca au ieşit în această seară în stradă în semn de solidaritate şi respect faţă de gestul lui Raed Arafat de a demisiona din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Tinerii au purtat pancarde pe care au scris : „Respect pentru Raed Arafat!" şi „SMURD pentru noi, noi pentru SMURD".  Clujenii sunt de părere că SMURD este cel mai reuşit sistem de salvare a vieţilor omeneşti înfiinţat vreodată la noi în ţară. „În situaţii critice cei de la SMURD sunt acolo unde trebuie în cel mai scurt timp posibil şi ştiu foarte bine ce au de făcut. Mi s-a întâmplat să mă ducă SMURD-ul la spital pentru că aveam nevoie urgentă să fiu pus în perfuzii şi fără ei mi-aş fi văzut moartea cu ochii", spune Radu Felecan, inginer în vârstă de 54 de ani.

„Nu sunt de acord ca toată munca acestui om să se ducă pe apa Sâmbetei şi toată aparatura şi toate maşinile de la SMURD să încapă pe mâna unor particulari care să ia apoi pielea de pe noi", spune Melania, o tânără aflată şi ea la acest protest din Piaţa Matei Corvin.

  „Raed Arafat e un om integru şi a făcut foarte mult pentru sistemul sanitar românesc. Imaginaţi-vă că dacă preşedintele Traian Băsescu a intrat în direct la televizor să-l pună la punct pe Raed Arafat, cei de la Ministerul de Interne nu vor face nimic pentru SMURD, pentru că nu vor avea curaj să-l înfrunte pe preşedinte", a spsu Daniela Velţan, profesoară la un liceu clujean.

„Sănătatea nu trebuie să devină un lux pe care să nu ni-l putem permite" a spus Andrei Cămărăşan, elev la Liceul George Bariţiu. Clujenii speră că prin gestul lor vor putea determina modificarea proiectului de lege a sănătăţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite