Radu Moisin, primarul de cursă foarte scurtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Moisin, favorit la funcția de primar interimar.
Radu Moisin, favorit la funcția de primar interimar.

Radu Moisin (28 de ani) a fost ales primar interimar al muncipiului Cluj-Napoca. El şi-a prezentat şi planurile, care sunt  doar pe termen foarte scurt.

Radu Moisin (PDL) a fost ales, ieri, de către Consiliul Local, primar interimar, cu 15 voturi „pentru", în timp ce contracandidatul său, viceprimarul Laszlo Attila (UDMR), a obţinut doar cinci voturi, iar un vot a fost anulat. În prima conferinţă de presă, Moisin şi-a făcut publice planurile sale, toate fiind pe termen foarte scurt. „Mă voi ocupa de semnarea autorizaţiilor de construire şi de tot ce ţine de supravegherea lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai, cele la parkinguri, la Parcul Central şi Cazino, construcţia de locuinţe sociale şi extinderea iluminatului public", a susţinut Moisin. În ceea ce priveşte cererile de autorizaţii de construire, estimările lui Moisin arată că în momentul de faţă sunt peste 30. „Autorizațiile de construire le voi semna vineri, în prezența colegilor de la Urbanism, pentru a da posibilitatea municipiului să se dezvolte și cetățenilor să obțină ce au nevoie", a afirmat primarul interimar.

„Nu mi-am propus niciodată să fiu primar"

Tot în cadrul conferinţei de presă, Radu Moisin a spus că planurile sale nu includeau un mandat de primar, fie el interimar, astfel că nu a dorit să comenteze dacă va candida la alegerile locale. „Nu mi-am propus niciodată să fiu primar. Acum mă gândesc la zilele care vor urma, n-am să fac speculații vizavi de ce se va întâmpla în 2012", a spus primarul interimar. Totodată, Moisin a spus că vârsta sa nu e un impediment. Chiar dacă împlineşte 29 de ani peste zece zile, primarul interimar consideră că tinerețea e un avantaj pentru că are „mai multă energie și mai mult devotament pentru muncă". „E și un dezavantaj pentru că replica unora care nu știu ce să mai zică să mă contrazică e că sunt tânăr", a menţionat Moisin.

Moisin vrea mai multă transparenţă

În ceea ce priveşte activitate sa, Radu Moisin spune că toate comisiile de licitaţie în care a fost membru sau preşedinte au dat rezultate ce au fost validate de instanţele administrative sau judecătoreşti, astfel că activitatea sa nu poate fi pusă la îndoială. El a fost preşedintele comisiei ce a atribuit licitaţia privind ridicarea gunoiului menajer, contract pentru încheierea căruia, procurorii DNA susţin că ex-primarul Sorin Apostu ar fi luat mită.

În privinţa primarului arestat Sorin Apostu, Radu Moisin spune că nimeni nu îi poate nega reuşitele. „De numele lui Sorin Apostu se leagă marile proiecte de investiţie din ultimii ani. Indiferent de rezultatele anchetei în derulare, pot afirma că Sorin Apostu a avut o contribuţie importantă la aceste proiecte prin care Clujul s-a dezvoltat peste România", afirmă primarul interimar. Totuşi, Moisin refuză să spună clar dacă Apostu e sau nu un model demn de urmat în ceea ce priveşte administrarea unui municipiu. „Cele mai importante reguli privind administraţia le-am învăţat în facultate, la Drept administrativ. În practică, am încercat să observ lucrurile bune pe care le fac cei din jurul meu".  Nu în ultimul rând, Moisin spune că pe agenda lui de primar interimar figurează şi acţiuni de transparentizare a activităţii municipalităţii. „În aceste zile port discuţii cu specialiştii pentru a transparentiza activitatea. Nu voi dispune îndepărtarea abţibildurilor cu inscripţia <<AICI NU SE IA MITĂ>> de pe uşile birourilor din cadrul Primăriei", a conchis Radu Moisin.

Carte de vizită - Radu Moisin


Radu Moisin a avut o ascensiune fulminantă în ierarhia Primăriei Cluj-Napoca. În anul în care a terminat facultatea, 2005, el a coordonat proiectul pilot Poliţia Primăriei, din funcţia de referent de specialitate, iar în urma rezultatelor obţinute a fost numit, câteva luni mai târziu, director adjunct al Direcţiei Poliţia Comunitară din Primăria Cluj. El a fost ales consilier local la alegerile din 2008 pe listele PDL, iar din ianuarie 2009, Moisin a devenit viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. De atunci, acesta a fost desemnat de Sorin Apostu preşedinte de comisie la cele mai importante licitaţii. Radu Moisin este membru PDL din anul 2000 şi din martie 2006 ocupă funcţia de preşedinte al Oganizaţiei de Tineret a PDL Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite