Radarele de un sfert de milion de euro ruginesc în parcarea Poliţiei clujene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile sunt dotate cu radare ce nu pot fi detectate de aparatul anti-radar
Maşinile sunt dotate cu radare ce nu pot fi detectate de aparatul anti-radar

Cele şase maşini dotate cu radare ultraperformante, primite de Serviciul de Poliţie Rutieră Cluj săptămâna aceasta, ruginesc în parcare, deoarece poliţiştii clujeni aşteaptă softul necesar descărcării de imagini.

Valoarea unui singur Logan este de aproximativ 40.000 de euro, iar maşinile sunt dotate cu echipamente de radio-comunicaţii mobil şi portabil, sistem de avertizare optico-acustică, etilotest electronic şi echipament de radar mobil.

Maşinile au fost prezentate cu mare fast zilele trecute, şi urmau să fie trimise în trafic, la vânătoare de vitezomani. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă. „Trebuie să primim aparatura, pentru a descărca imaginile captate de radar”, a explicat Sorin Precup, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Poliţie Rutieră Cluj. Acesta a mai precizat că nu ştie când noile radare mobile vor fi funcţionabile.

Până la sfârşitul martie, IPJ Cluj va primi12 autospeciale dotate cu radar mobil, în valoare totală de aproape 500.000 de euro. Totodată, până la aceea;i dată, poliţia clujeană va fi dotată şi cu o autospecială tip ,,Autolaborator criminalistic cu tracţiune integrală”, marca Mercedes Vito 115 CDI, în valoare de 413.649,60 lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite