Radarele "inteligente" mai stau pe tuşă două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină Logan dotată cu aparat radar costă 40.000 de euro/ Foto Vakarcs Lorand
O maşină Logan dotată cu aparat radar costă 40.000 de euro/ Foto Vakarcs Lorand

Şoferii clujeni mai pot sta liniştiţi încă două săptămâmâni, până când poliţiştii clujeni învaţă să folosească cele şase radare nedetectabile, primite de Poliţia clujeană în urmă cu două săptămâni.

“Suntem în faza de instruire a operatorilor. Poliţiştii au nevoie de atestate de operator radar. La nivelul Serviciului de Poliţie Rutieră, apoximativ 50 de agenţi sunt instruiţi în acest sens”, a declarat comisarul şef Alexandru Mureşan, comandantul Serviciului de Poliţie Rutieră Cluj.

"Nu ştiu cu exactitate data în care radarele vor fi funcţionabile, însă cu siguranţă luna aceasta, peste aproximativ două săptămâni", a mai precizat Mureşan.

Cele şase radare ultraperformante în valoare totală de un sfert de million de euro au fost achiziţionate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, şi au ajuns la Cluj-Napoca în urmă cu două săptămâni. Acestea urmează să patruleze în special pe Autostrada Transilvania, unde vor vâna şoferii ce încalcă viteza regulamentară de mers. Radarele ultraperformante sunt nedetectabile de aparatul antiradar, susţineau reprezentanţii Poliţiei Rutiere cu ocazia prezentării acestora.

Până la sfârşitul lunii martie, IPJ Cluj va primi12 autospeciale dotate cu radar mobil, în valoare totală de aproape 500.000 de euro. Totodată, până la aceeaşi dată, poliţia clujeană va fi dotată şi cu o autospecială tip ,,Autolaborator criminalistic cu tracţiune integrală”, marca Mercedes Vito 115 CDI, în valoare de 413.649,60 lei.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite