REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012: Trei sondaje din patru îl dau pe Marius Nicoară noul primar al Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei din cele patru sondaje de opinie realizate la ieşirea de la urne îl dau pe candidatul USL Marius Nicoară primar al Clujului, dar la o diferenţă deloc confortabilă de contracandidatul său, Emil Boc. Singurul sondaj în care Nicoară câştigă detaşat, la o diferenţă de 5 procente este cel realizat de IRES.    

UPDATE 22.59

Ultimul rezultat Geopol: Nicoară - primar cu 42, 8%

Candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, a obţinut 40,9% voturi, fiind surclasat de candidatul USL, Marius Nicoară, care a obţinut 42,8%, potrivit exit poll-ului CURS - GeoPol aferent orei 21:00.

UPDATE 22.46 

Ultimul rezultat IRES: Nicoară - primar cu  42,1%

Ultimele rezultate IRES,  care corespund numărătorii finale, până la ora 21.00, arată că Marius Nicoară a obţinut 42,1 % din voturi, în timp ce Emil Boc a fost votat de 37,9% din clujeni. Diferenţa dintre cei doi candidaţi a scăzut la 5 procente, faţă de 7 - câte erau cu câteva ore înainte. Analiza a fost făcută pe un eşantion de 6.846 de persoane şi are o marjă de 1,5 %,

IRES la 19.00: Nicoară câştigă alegerile cu 43,9 %

Marius Nicoară a câştigat fotoliul de primar al Clujului pentru următorii patru ani cu 43,9% din voturi, conform sondajului IRES realizat prin numărătoarea voturilor exprimate până la ora 19.00. Fostul premier, Emil Boc, a obţinut 36,9% din voturi, susţine aceeaşi sursă. În ceea ce privelte Consiliul Local Cluj-Napoca, USL are 44 % din voturi, PDL - 32,5%, UDMR - 13,2%, PPDD - 4 %, PNTCD 1,6%, PRM - 1,5%. 

Geopol la 18.30: Nicoară primar cu 41,7%

Conform, unei alte insituţii de sondare, Geopol, Nicoară şi Boc sunt aproape la egalitate cu 41% din voturi. Rezultatele conform GeoPol Transilvania  sunt următoarele:
- Marius Nicoară (USL) 41,7%
- Emil Boc (PDL) 41,3%
- Eckstein Kovacs Peter (UDMR) 8,4%
- Iuliu Mirel Tăgorean (PPDD) 2,7%
-Mircia Giurgiu (independent): 1,8%

Rezultate la Consiliul Local (GeoPol Transilvania):
- USL 44,5%
- PDL 35,7%
- UDMR 11,1%
- PPDD 3,1%
- PRM 1,1%

CCSB: Nicoară, viitorul primar cu 43,1%

Preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca, obţinând 40,3%, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară a obţinut 43,1% potrivit exit-poll-ului CCSB, difuzat de Antena 3.

Sondaj CURS: Egalitate Boc-Nicoară - 41%

Emil Boc (PDL) şi Marius Nicoară (USL) au câte 41% din voturi pentru primăria Cluj-Napoca,potrivit exit-poll-ului CURS, difuzat de Realitatea TV. Potrivit sursei citate, Emil Boc şi Marius Nicoară se află la egalitate, cu câte 41 de procente, pentru primăria Cluj-Napoca.

Primele declaraţii

„Aşteptăm rezultatele finale, cu optimism. Cât timp suntem în marja de eroare nu ne putem pronunţa“, a susţinut Emil Boc, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Citeşte ce au spus canidaţii PDL, Emil Boc şi Alin Tişe

„Aş dori să fac o declaraţie destul de scurtă, pentru că acum ne vom duce în secţiunile de votare să securizăm votul.  Vom sărăbatori după ce vom securiza votul. Mergem în secţiile de votare ca să confirmăm faptul că am câstigat. În 3 sondaje din 4 suntem câştigători, eu şi Horea Uioreanu. Dacă v a fi să fie, înseamnă că  clujenii au les să schimbăm faţa şi renumele prost al acestui oraş Acuma trebuie să muncim şi să vedem datele care cred că se vor confirma în această noapte“, a susţinut Marius Nicoară. 

Marius Nicoară: Vom schimba renumele prost pe care l-a avut Clujul până acum

Horea Uioreanu: Am scufundat aici, la Cluj, pe Şomeş corabia PDL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Cum poţi afla rezultatele alegerilor locale foarte rapid şi uşor

Astăzi vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul" îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite