RATUC scumpeşte biletele de autobuz - revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei clujene
Revista presei clujene

Ziarele locale scriu astăzi despre propunerea municipalităţii de a scumpi biletele RATUC, despre situaţia locurilor de muncă disponibile în judeţ, dar şi despre soluţiile guivernamentale legate de Autostrada Transilvania.

Guvernul caută bani pentru Autostrada Transilvania. Premierul Emil Boc se orientează şi spre surse alternative. Politicienii propun şi concesionarea altor secţiuni, nu numai Târgu-Mureş – Braşov.

Proiectul Autostrăzii Transilvania va primi finanţare din bugetul de stat şi din surse alternative, a declarat, ieri, la Cluj, prim-ministrul Emil Boc. Conducerea  antreprenorului general Bechtel se va întâlni în februarie cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, pentru concesionarea unei porţiuni din magistrală, astfel încât proiectul să aibă o dublă finanţare, informează Ziua de Cluj.

Boc i-a „recomandat" lui Apostu să termine Băile Someşeni. După ce s-a arătat foarte încîntat de modernizarea realizată la Salina Turda, premierul Emil Boc (foto), prezent astăzi la inaugurarea oficială, a ţinut să delege cîteva sarcini autorităţilor clujene, înainte de a se întoarce în capitală. Premierul şi-a îndreptat atenţia către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin  Tişe, şi către primarul municipiului, Sorin Apostu, cerîndu-le să ducă la bun sfîrşit restul proiectelor începute, care ar putea introduce obiectivele judeţului în circuitul turistic naţional şi chiar european. Amănunte în Foaia Transilvană.

RATUC scumpeşte biletele de autobuz. Consiliul Local va analiza in prima sedinta a acestui an, care va avea loc marti, un proiect de hotarare pentru majorarea preturilor pentru biletele si abonamentele la transportul in comun. Regia Autonoma de Transport Urban Calatori Cluj-Napoca a solicitat aceasta majorare printr-o adresa emisa catre municipalitate pe data de 21 decembrie 2009. Potrivit noilor preturi, o calatorie in oras va costa 1,7 lei, fata de 1,5 lei, iar un bilet cu doua calatorii va costa 3,5 lei, in loc de 3 lei. Detalii pe www.citynews.ro.

Mai multe slujbe pentru şomerii clujeni. Dacă, la sfîrşitul săptămînii trecute, Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, oferea doar 70 de locuri de muncă vacante, numărul acestora a crescut, săptămîna aceasta, pînă la 457.

Dintre acestea, cele mai multe sînt oferite muncitorilor: ambalatori- 74, confecţioneri articole din piele- 29, muncitori necalificaţi în confecţii- 24, dar şi pentru şoferii de autocamioane- 36 de posturi, tinichigii, mecanici auto, electricieni, etc. Din păcate, pentru persoanele cu studii superioare oferta de locuri de muncă este extrem de redusă, solicitîndu-se cîte un inginer, analist investiţii, economist, etc, totalul slujbelor pentru cei cu calificări superioare netrecînd de 20, titrează Ziarul Făclia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite