RATUC îi pune pe drumuri pe studenţii politehnişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politehniştii stau la cozi interminabile la uşa secretariatului, pentru a-şi viza carnetele şi pentru a primi legitimaţiile.
Politehniştii stau la cozi interminabile la uşa secretariatului, pentru a-şi viza carnetele şi pentru a primi legitimaţiile.

Studenţii bugetari de la Universitatea Tehnică sunt nevoiţi să-şi cumpere bilete pe mijloacele de transport în comun, deşi au gratuitate. Aceştia sunt revoltaţi pentru că, ieri şi astăzi, nu au reuşit să-şi scoată abonamentele gratuite la care au dreptul pe liniile de transport în comun.

„Până acum, abonamentele ni se eliberau în baza carnetelor de student, vizate pentru anul universitar în curs. Am fost ieri la casa de abonamente RATUC de lângă cinema Republica. Am prezentat carnetul vizat, însă doamna de acolo nici nu a vrut să stea de vorbă cu mine. Mi-a spus să-mi iau adio luna asta de gratuitate şi să-mi cumpăr bilete, pentru că nu am legitimaţia de student. La fel am păţit şi pe Memorandumului", se plânge Andrada, studentă în anul III la Facultatea de Inginerie Electrică.

„Anii trecuţi, erau suficiente carnetele de student vizate. Legitimaţiile acelea nu era neapărat să le scoatem, pentru că ele erau de folos mai ales studenţilor care mergeau cu trenul, pe lângă carnetele de cupoane CFR. Brusc, trebuie să mai stăm o dată la coadă la secretariat şi pentru legitimaţiile de student, care nici măcar nu există. Eu am cumpărat azi bilet, ca să ajung la facultate. Plus că până şi carnetele ni le putem viza doar în baza unei programări", spune şi Alexandra Moldovan, studentă în anul II la aceeaşi facultate.

„Acum aflu de aceste probleme!"

Decanul Facultăţii de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice, Radu Ciupa, a aflat de la reporterii „Adevărul de Seară" despre problema apărută. „Nu ştiam cu ce se confruntă studenţii. Nu a venit nimeni să-mi spună. Este adevărat, noi am făcut de ceva vreme comandă la Ministerul Educaţiei pentru legitimaţiile de student, dar acestea întârzie să vină. În acest moment, la secretariat avem doar trei legitimaţii. Cum să le împărţim?", explică decanul de la Inginerie Electrică. Acesta a promis că va aduce în atenţia decanilor nemulţumirea studenţilor.

Neag: „Problemele se vor rezolva azi!"

Potrivit directorului RATUC, Liviu Neag, Universitatea Tehnică şi regia de transport au căzut de acord, iniţial, ca abonamentele gratuite să poată fi eliberate doar celor care au legitimaţie de student sau StudCard. Asupra acestei decizii s-a revenit, însă, vinerea trecută, din cauză că nu toţi politehniştii au StudCard şi din cauza cozilor pentru eliberarea legitimaţilor de student. „Eu am anunţat pe toată lumea: studenţii bugetari au în continuare dreptul la gratuitate şi, pentru a li se elibera abonamentele, trebuie să aibă asupra lor fie carnetul de student vizat, fie StudCard-ul. Trimitem acum oameni în teren, să verificăm ce se întâmplă. Studenţii să fie liniştiţi, problemele acestea se vor rezolva chiar azi!", a promis Neag.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite