Psihologii clujeni vor să consilieze gratis proaspeţii însurăţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de psihologi a cerut Primăriei Cluj-Napoca înfiinţarea unui cabinet marital de consiliere gratuită a cuplurilor în primul an de căsătorie, cu scopul de a preveni divorţul şi a îmbunătăţi viaţa de cuplu.

Potrivit psihologului Adina Tomoiagă, în cadrul cabinetului vor fi abordate teme precum comunicarea în familie, rezolvarea de conflicte, gestionarea finanţelor sau relaţia cu familia extinsă.

"Am depus, la sfârşitul anului trecut, la Primăria Cluj-Napoca o cerere de atribuire a unui spaţiu pentru înfiinţarea unui cabinet în care să desfăşurăm consiliere maritală gratuită pentru cupluri în primul an de la căsătorie, când ştim că apar cele mai multe dificultăţi relaţionale şi emoţionale. Scopul acestui demers este de a preveni apariţia divorţului şi a îmbunătăţi viaţa de cuplu.

Temele pe care încercăm să le abordăm sunt comunicarea în familie, rezolvarea de conflicte, gestionarea finanţelor, relaţia cu familia extinsă", a spus Tomoiagă.

Potrivit acesteia, în momentul în care cuplurile vor primi certificatul de căsătorie de la ofiţerul stării civile vor primi şi un pliant cu informaţii despre consilierea maritală. Adina Tomoiagă a precizat că în cadrul cabinetului şi-au exprimat disponibilitatea de a lucra patru psihologi.

Şeful Biroului Mass-Media din Primăria Cluj-Napoca, Iulia Perşa a declarat că solicitarea va fi analizată şi, în măsura în care municipalitatea va dispune de spaţii libere, se va atribui unul pentru cabinetul psihologic marital.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite