Prototipuri inginereşti, expuse în Parcul Central

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe prototipuri realizate de către tineri ingineri din întreaga Europă vor fi expuse mâine, în jurul orei 14 pe pontonul de pe lacul Chios (Parcul Central). Tinerii au participat în ultima perioadă la Cluj la finala europeană a competiţiei inginereşti BEST – EBEC.

Prototipurile realizate în funcţie de diverse teme date sunt opera a 13 echipe participante din mai multe ţări europene, de-a lungul a 6 zile de competiție desfăşurate în Cluj-Napoca.

Cele 13 echipe au avut de construit mai multe dispozitive. Printre acestea se pot enumera un dispozitiv mecanic care, prin rotirea unei bare de lemn, să deseneze pentru a desena orice formă,sau o barcă cu pânze, de tip velier, care să fie propulsată exclusiv de forţa vântului şi să poate fi dirijată de la distanţă prin telecomandă.

Totodată ei au trebuit să vină cu o soluţie de gestiune a deşeurilor într-o localitate fictivă. Pentru aceasta, trebuie să diminueze cantitatea de deşeuri a localităţii, să eficientizeze colectarea selectivă şi să recicleze un procent cât mai mare din cantitatea totală de deşeuri procesată de operatorii de salubritate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite