VIDEO Protest împotriva regionalizării României (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitingul a început pe Bulevardul Eroilor
Mitingul a început pe Bulevardul Eroilor

Un număr de peste o sută de simpatizanţi ai Noii Drepte au pornit, duminică, într-un marş pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, pentru a-l comemora pe Avram Iancu, dar şi pentru a atrage atenţia asupra posibilităţii ca „judeţele Covasna, Harghita şi Mureş să ajungă sub administraţie maghiară”.

Vezi o galerie foto de la eveniment

Iniţial, aceştia s-au strâns în faţa monumentului Memorandiştilor, după care s-au îndreptat spre Piaţa Avram Iancu. Daniel Bran, preşedintele filialei clujene a Noii Drepte a spus că acţiunea a avut un dublu scop: de a-l comemora pe Avram Iancu şi de a protesta faţă de regionalizarea României.

„Ne-am adunat aici pentru a-l comemora pe eroul nostru naţional Avram Iancu. El a luptat pentru demnitate, iar noi continuăm o luptă începută de strămoşii noştri. De asemenea, ne-am întâlnit şi pentru a trage un semnal de alarmă asupra regionalizării României propuse de UDMR, în urma căreia judeţele Harghita, Covasna şi Mureş vor ajunge sub administraţie maghiară”, a spus Bran.

Participanţii la marş au scandat „România mare, în vechile hotare”, „Unitate naţională” şi au cântat „Noi suntem români”.

Maghiara, limbă oficială între secui

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite