Cluj: Doi muncitori au murit la Protan Dej (UPDATE3)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Doi muncitori au murit la Protan Dej (UPDATE3)
Cluj: Doi muncitori au murit la Protan Dej (UPDATE3)

Un accident de muncă s-a produs azi noapte la filiala din Dej a singurei firme specializate în distrugerea deşeurilor animale. Acesta s-a soldat cu doi morţi şi un rănit grav.

Doi muncitori de la SC Protan Dej au murit, în noaptea de miercuri spre joi, şi un altul este în stare gravă la spital, în urma unui accident de muncă.

Accidentul de muncă este investigat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, de Poliţie şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.

Directorul ITM Cluj, Emilian Roşca, a declarat pentru Mediafax primele informaţii arată că cei trei muncitori s-au intoxicat cu vapori de gaz rezultaţi în urma procesului de macerare a resturilor animaliere.

Cei doi muncitori care au murit sunt doi bărbaţi de 36, respectiv 45 de ani, iar un alt muncitor este internat în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor 1 din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, incidentul a fost sesizat la 112 la ora 1.53.

„Echipa de cercetare a stabilit faptul că în incinta unei hale de alimentare cu materie primă din cadrul unităţii, unul dintre muncitori a coborât într-un bazin pentru a remedia o defecţiune, la o adâncime de aproximativ 4 metri. Datorită concentraţiei de gaze acumulate şi a vaporilor de amoniac acestuia i s-a  făcut rău, lucru observat de unul dintre colegii care se afla la suprafaţă şi care a chemat în ajutor alţi doi lucrători, împreună cu care au coborât în bazin. Din aceleaşi cauze, doi dintre muncitori şi-au pierdut cunoştinţa.  Muncitorul care a încercat să intre ultimul în bazin, observând cele întâmplate cu cei trei a anunţat incidentul la 112”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Muncitorul ajuns la Cluj, în comă

Potrivit directorului Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea, pacientul sosit în această dimineaţă la Cluj-Napoca este în comă de gradul trei şi are insuficienţă respiratorie acută, fiind intubat şi ventilat mecanic. „Pacientul a fost adus, joi dimineaţă, de la UPU 1 şi internat la Secţia de Terapie Intensivă. Are insuficienţă respiratorie acută, cu edem pulmonar toxic ca urmare a intoxicării cu amoniac. Este intubat şi ventilat mecanic", a spus Ciortea, citat de Mediafax.

„A fost internat în stare critică, iar pronosticul este rezervat. Fiindcă este un tânăr are mai multe şanse decât un pacient în vârstă", a mai spus Cristiana Ciortea.

Protan face anchetă internă

Potrivit lui Costin Miu, PR Director al Protan, accidentul a survenit în momentul în care muncitorii efectuau o operaţiune de reparaţie într-o incintă din cadrul instalaţiei de neutralizare. „Din primele cercetări, se pare că muncitorii intraseră fără echipamentul de protecţie obligatoriu. Protan a declanşat o anchetă internă pentru a constata dacă normele de protecţia muncii au fost respectate”, a spus Costin Miu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite