Proprietarul lanţului de malluri Iulius, adus cu mandat la procesul lui Paszkany

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Dascălu, dezvoltatorul ansamblului Palas
Iulian Dascălu, dezvoltatorul ansamblului Palas

Omul de afaceri Iulian Dascălu va fi adus cu mandat la Curtea de Apel Cluj în dosarul în care este judecat finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi de şantaj.

La Curtea de Apel Cluj a avut loc luni un nou termen în apelul înaintat de procurorii DIICOT împotriva unei sentinţe a Tribunalului Cluj care îl achitase pe Paszkany,

La acest termen, judecătorii Curţii de Apel Cluj ar fi trebuit să îi audieze pe Arpad Paszkany şi pe Iulian Dascălu, parte vătămată în acest dosar, însă doar Paszkany s-a prezentat în faţa judecătorilor.

Iulian Dascălu a depus la dosar o declaraţie în care arată că îşi menţine plângerea şi toate pretenţiile civile pe care le are faţă de Paszkany. Procurorul DIICOT Cluj a cerut instanţei ca citarea lui Dascălu să se facă mai "energic".

Judecătorii au dispus ca la termenul următor Dascălu să fie prezentat instanţei cu mandat de aducere.

Tot luni, judecătorii Curţii de Apel l-au întrebat pe Paszkany dacă doreşte să dea declaraţii la acest termen, dar Paszkany a susţinut că ar fi mai oportun să dea declaraţii la acelaşi termen la care va da şi Dascălu. La ieşirea din sala de judecată, Paszkany a declarat că el vine la toate termenele pentru că este "un cetăţean model".

"Trebuie să îl întrebaţi pe domnul Dascălu de ce nu vine la proces. Eu consider că aşa este corect şi echilibrat, să fim audiaţi în aceeaşi zi. Pe domnul Dascălu l-aţi văzut o singură dată şi atunci nu a venit procurorul DIICOT la şedinţă, lucru care nu s-a mai întâmplat în istoria instanţelor clujene", a spus Arpad Paszkany.

Următorul termen în dosar va avea loc în 11 februarie.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului, cunoscând componenţa grupului şi modul de operare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite