Proporţiile jafului: iată câţi bani plătim în plus pentru un kilometru de autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România s-au construit tronsoane de autostradă cu mai mult de 20 de milioane de euro pe kilometru, în loc de 6 milioane de euro/kilometru. Dacă Bechtel acceptă să reducă preţul pentru Autostrada Transilvania, următoarele tronsoane vor fi construite cu peste 60% mai ieftin.

Zilele acestea, din negocierile purtate de partea română cu conducerea de la Washington a companiei Bechtel a reieşit că americanii ne vor construi încă 64 de kilometri de autostradă la preţul de 6 milioane de euro/kilometru, cu condiţia stingerii unei părţi din datoria României către constructor. Asta în condiţiile în care pe Autostrada Transilvania s-a cheltuit mai mult de un miliard de euro pentru cei 52,4 kilometri finalizaţi, adică peste 20 de milioane de euro/kilometru.

Acceptat sau nu de către Bechtel, noul nivel al costurilor, respectiv 6 milioane de euro/kilometru, arată că diferenţa colosală dintre preţurile practicate anterior şi cele viitoare înseamnă de fapt pierderea suportată de statul român în această „afacere". Desigur, reducerea cu aproape 70% pe care o obţinem înseamnă o economie de aproape 900 de milioane de euro la bugetul nostru: în loc de încă 1,2 miliarde de euro, pentru cei 64 de kilometri ai viitoarei autostrăzi, vom plăti mai puţin de 400 de milioane de euro, dar acesta este doar un calcul statistic.

Pentru comparaţie, în România mai sunt deschise şantierele Deva-Orăştie, unde lucrările sunt efectuate pentru 7 milioane de euro pe kilometru, şi Arad-Timişoara, cu 5,5 milioane de euro pe kilometru. Un argument destul de solid pentru ca preţul de construcţie la autostrada Braşov-Borş să se reducă de la 20 de milioane de euro pe kilometru la mai puţin de jumătate. Constructorul ar urma să reia lucrările la toamnă, după ce va primi o parte din sumele datorate de statul român. La jumătatea lunii iulie, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că negocierile cu Bechtel urmăresc ca Autostrada Transilvania să intre într-o „normalitate a preţurilor".

Click pe foto pentru a vedea evoluţia lucrărilor



Doar 12% este gata

Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de 415 kilometri, dar porţiunea construită până în prezent cu finanţarea statului, la şapte ani de la lansarea proiectului, este de numai 12% din traseul total. Până în prezent au fost construiţi doar 52 km din autostradă, iar lucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă de fonduri.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România avea în luna mai o datorie către Bechtel de 90,4 milioane de euro, la care se adaugă TVA în valoare de 90,3 milioane de lei. Un studiu recent al Băncii Mondiale cu privire la transporturile româneşti pune în lumină adevăratele probleme ale acestui sector. „Portofoliul de proiecte din domeniul transporturilor reflectă lipsa de strategie", susţin specialiştii Băncii Mondiale. În plus, ei punctează costurile mari pe care le plăteşte statul pentru întreţinerea periodică a drumurilor şi investiţiile de reabilitare care în România se ridică, în medie, la 40.000 de euro pe kilometru.

Întreţinerea este dintre cele mai scumpe

Şi întreţinerea de rutină a drumurilor este plătită foarte scump, cu 14.000 de euro pentru un kilometru. Spre comparaţie, un alt studiu al Băncii Mondiale, realizat în şase state europene, relevă costuri generate de întreţinerea de rutină a unui kilometru de drum public de maximum 9.000 de euro, dar şi un minimum de numai 3.000 de euro. O altă problemă identificată de realizatorii studiului este numărul mare de personal plătit de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în special pe segmentul muncitorilor necalificaţi.

Cât de repede se construiesc autostrăzi în UE

Ţara        Kilometri/an
Spania    440
Franţa    212,5
Portugalia    101,3
Ungaria    50,3
Polonia    27,2
România     10

*Sursa: calcule „Adevărul" pe baza datelor Eurostat

90 de milioane de euro este datoria acumulată de statul român faţă de compania Bechtel.

Un contract cu multe necunoscute

Prima mare necunoscută a acestui megaproiect este însăşi valoarea lui reală. Dacă la început se credea sincer că cei 415 kilometri vor putea fi construiţi cu doar 2,2 miliarde de euro, în condiţiile în care viitoarea autostradă străbate zone geografice cu un relief dintre cele mai dificile, e clar că nici măcar iniţiatorii nu ştiau la ce fel de jug înhamă bugetul ţării, în vara anului 2004. Ulterior, suma totală estimată neoficial a urcat la cinci miliarde de euro, dar nici acum nu se poate estima corect care va fi întreaga cheltuială. O altă necunoscută: cum va expropria statul sute de hectare de teren, pe care se află mii de imobile, pentru a elibera traseul viitoarei autostrăzi. De asemenea, constructorii s-au trezit adesea cu magistrale de utilităţi (conducte de gaz sau apă ori linii de înaltă tensiune) în calea şantierului, ca dovadă că nici la acestea nu s-a gândit nimeni în momentul încheierii contractului.

Boagiu: „Suntem pe calea cea bună"

image

Ministrul Transporturilor s-a supărat pe cei care au semnat contractul cu Bechtel   Foto: Lucian Muntean



Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ieri, la Arad, că este în curs de renegociere contractul cu Bechtel. Despre cei care au semnat, în 2004, acest contract, ministrul Boagiu a afirmat că nu au făcut onoare, au fost „mai degrabă duşmani ai statului", însă acum lucrurile sunt „pe calea cea bună". Întrebată care este stadiul negocierilor cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania, Anca Boagiu a spus că acestea nu au fost complet finalizate.

„Suntem pe calea cea bună, este o negociere din care ministerul şi compania (CNADNR - n.r.) trebuie să scoată maximum dintr-un contract pe care îl ştiţi cu toţii: nu ne-a făcut nici cinste, nici onoare, nu ne-a adus nici câştiguri şi cei care l-au semnat nu aş putea să spun că au fost români adevăraţi, prieteni ai României, ci mai degrabă duşmani ai statului", a spus Boagiu. Şefa Ministerului Transporturilor s-a aflat ieri la Arad pentru a participa la un eveniment-simbolic - turnarea ultimei cantităţi de beton necesare pentru podul peste Mureş care face parte din centura în regim de autostradă. În urmă cu două săptămâni, tot la Arad, Anca Boagiu declara că ministerul este în negocieri cu Bechtel pentru ca Autostrada Transilvania „să intre într-o normalitate a preţurilor. „Poziţia ministerului este fermă, noi nu avem altceva de făcut decât să negociem acest contract astfel încât să intre în normalitate", spunea Anca Boagiu.

Deocamdată, Autostrada Transilvania rămâne în analele istoriei ca fiind una dintre cele mai scumpe din lume.

"Suntem pe calea cea bună, este o negociere din care ministerul şi compania  trebuie să scoată maximum. Despre cei care l-au semnat nu aş putea să spun că au fost români adevăraţi."
Anca Boagiu
ministrul Transporturilor

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite