Cluj: „Propagandă” pentru monumente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Propagandă” pentru monumente
Cluj: „Propagandă” pentru monumente

Copiii fotografi şi „protectorii” patrimoniului contruit au fost premiaţi astăzi de specialiştii în domeniu, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Serbate în fiecare an în luna septembrie, începând din 1992, zilele patrimoniului au fost catalogate de organizatori ca o „propagandă pentru monumentele istorice”.

Găzduite de Turnul Croitorilor, manifestările de astăzi au constat în premierea unui atelier de fotografie la care au participat peste zece elevi de la mai multe şcoli din Cluj, dar şi a proprietarilor de imobile din Cluj care au investit în protejarea patrimoniului. Este vorba despre două case de pe strada Regele Ferdinand.

Expoziţie cu exemple negative

În această seară, de la ora 19.00, la Hotelul Continental va fi vernisată expoziţia de fotografie „Patrimoniul alterat. Monumente istorice pe cale de dispariţie”. Cu această ocazie, clujenii vor putea vizita şi restaurantul hotelului monument istoric, închis de mai mulţi ani.

Arhitectul Virgil Pop, membru al Comisiei Monumentelor Istorice, i-a înmânat un premiu şi primarului Sorin Apostu, pentru „direcţia spre bine pe care a luat-o protejarea patrimoniului” în oraşul de pe Someş.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite