Promoţii mincinoase la jucării în hipermarketurile clujene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înghesuială la promoţii
Înghesuială la promoţii

Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au descoperit mai multe nereguli în magazinele ce promit „cel mai mic preţ", „garanţia celui mai bun preţ de pe piaţă" sau „plătim de 10 X diferenţa".

Comisarii au desfăşurat mai multe acţiuni de control în hipermarket-urile clujene după ce un client a fost înşelat. Potrivit inspectorilor, în lipsa unui regulament şi având  în vedere sloganul „dacă gasiţi în altă parte mai ieftin, plătim de 10 ori diferenţa", angajaţii au refuzat acordarea  „garanţiei", motivând că pentru a beneficia de această facilitate trebuie ca produsul să fie achizitionat chiar de la hipermarketul în cauză, lucru asupra căruia consumatorul nu a fost informat în niciun fel.

Totodată, inspectorii au descoperit şi că produsele gratuite oferite prin intermediul unor pachete promoţionale nu erau grauite. „S-a constatat faptul că informaţia referitoare la produsul gratis este falsă, menită să inducă în eroare consumatorii", spune Mircea Radu, şeful  CJPC Cluj. De asemenea, acesta menţionează că nici reducerile de 25% nu s-au dovedit a fi reale, astfel că operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite