Promisiune de la reprezentanţii hipermarketurilor: „Vom monitoriza produsele expirate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul de la Protecţia Consumatorilor Cluj, Mirce Radu, a transmis într-un comunicat de presă rezultatele acţiunii de consiliere a reprezentanţilor marilor lanţuri de magazine. Acţiunea a fost demarată după ce instituţia a dat amenzi de 415.000 de lei pentru diferite probleme constatate la comercializarea produselor alimentare.

„În urma acţiunii de consiliere a reprezentanţilor marilor lanţuri de magazine derulată de către Protecţia Consumatorului Cluj săptămâna trecută, reprezentanţii operatorilor economici sunt dispuşi a întreprinde toate diligenţele necesare înlăturării neconformităţilor constatate anterior, prin respectarea cadrului legal în cazul campaniilor promoţionale şi prin monitorizarea atât scriptică cât şi faptică a produselor expirate şi depozitarea acestora în spaţiile special amenajate.
Totodată suspiciunile cu privire la depozitarea în alte spaţii decât cele special amenajate a produselor expirate, regăsite pe raft în timpul acţiunilor de identificare a produselor ce ies din termen, desfăşurat la finele programului de lucru au fost confirmate ulterior.
Acţiunile întreprinse recent, privind verificarea  modului de îndeplinire a măsurilor dispuse în actele de control încheiate anterior , au relevat faptul că hipermarket-urile verificate au remediat neconformităţile.
Ţin să precizez că în continuare, ca orice alt consumator, voi face cumpărăturile împreună cu familia şi din aceste hipermarketuri, neconsiderând abaterile constatate ca fiind practici comerciale frecvente, operatorii economici remediind deficienţele“, se arată în comunicatul trimis de Protecţia Consumatorului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite