Proiectul „I Love Velo“ a câştigat Oscarul pentru mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„I'Velo“ este primul si cel mai mare proiect naţional de bike-sharing (foto: www.greenrevolution.ro)
„I'Velo“ este primul si cel mai mare proiect naţional de bike-sharing (foto: www.greenrevolution.ro)

Proiectul „I Love Velo (I'Velo)" al Asociaţiei Green Revolution şi Raiffeisen Bank a câştigat National Energy Globe Award, unul dintre cele mai importante premii acordate proiectelor de mediu la nivel internaţional.

„I'Velo" a fost singurul proiect de acest gen selectat din România, de juriul competiţiei, dintre alte nouă înscrise din ţara noastră. I'Velo este cel mai mare program de bike sharing din Romania, iar acest premiu îi conferă recunoaştere internaţională.

„Suntem foarte fericiţi pentru că am reuşit, împreună cu partenerii noştri, să punem pe picioare programul I'Velo în România, program care se bucură de un aşa de mare succes. Iar acum I'Velo este recunoscut şi pe plan internaţional prin această importanta distincţie. Premiul reprezintă o recunoaştere a impactului pozitiv pe care îl are un asemenea proiect asupra mediului înconjurator. Îl datoram celor 550.000 de utilizatori I'Velo, partenerilor şi tuturor celor care ne-au susţinut în implementarea celui mai important proiect de bike-sharing din Romania", afirmă Raluca Fiser, preşedintele Asociaţiei Green Revolution, într-un comunicat de presă.

Energy Globe Awards este cea mai prestigioasă distincţie internaţională, care se acorda anual, pe domeniul sustenabilităţii şi al dezvoltării durabile. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc vinery, 25 noiembrie, la Wels, în Austria.

Juriul Energy Globe Awards a premiat proiectul românescdatorită următoarelor criterii: sustenabilitatea şi eficienta proiectului, aspectele inovative ale proiectului, în functie de standardele tehnologice şi circumstanţele din regiune, costuri/beneficii (descrierea aspectelor economice şi sociale), potenţialul de a fi implementat şi în alte regiuni, compatibilitatea cu mediul (în special în privinţa emisiilor de CO2 şi a protecţiei mediului).

Premiile Energy Globe sunt acordate anual în cadrul unei mari gale de televiziune. Până acum, gala a fost organizată în Japonia, Canada şi Parlamentul European de la Bruxelles. Printre celebrităţile care au prezentat până acum aceste premii se numără Mihail Gorbaciov, Peter Falk (Columb), Robbin Gibb (Bee Gees), Martin Sheen sau Nigel Kennedy.

„I'Velo" este primul si cel mai mare proiect naţional de bike-sharing, fiind lansat de Asociaţia Green Revolution şi Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010. 1.100 de biciclete I'Velo au fost puse la dispoziţia doritorilor din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Iasi, în perioada martie- octombrie 2011, atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, în intervalul orar 10.00-20.00.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite