Proiecţii de Oscar la Anim'est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul francez Logorama va fi proiectat în premieră la Cluj
Filmul francez Logorama va fi proiectat în premieră la Cluj

Cinefilii clujeni pot urmări în acest weekend, la Cinema Victoria şi Centrul Cultural Francez, filme unul şi unul, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est.

„Iluzionistul", „Logorama", câştigător al premiului Oscar pentru animaţie 2010, şi „Mathias Mathias", un film documentar despre Matei Corvin şi Cluj, sunt doar câteva dintre titlurile care vor fi proiectate la Anim'est Cluj. Filmul „Iluzionistul", realizat după un scenariu al cunoscutului cineast francez Jacques Tati va fi proiectat mâine, de la ora 20.00, la Cinema Victoria.

Animaţia spune povestea prieteniei neobişnuite dintre un bătrân scamator şi o fetiţă convinsă de puterile supranaturale ale acestuia. Filmul a fost lansat în avanpremieră mondială în selecţia Festivalului de Film de la Berlin 2010, fiind proiectat şi la Karlovy Vary, Edinburgh şi Toronto.

Proiecţie în premieră

 Un alt film „hit” din cadrul evenimentului va fi şi „Logorama", premiat cu Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie în 2010, care este protagonistul unei proiecţii speciale, exclusiv la Cluj-Napoca. Acesta poate fi urmărit mâine în exclusivitate la Cluj, de la ora 16.00, la Cinema Victoria. În premieră la Cluj-Napoca, Anim'est aduce un program de scurtmetraje din cadrul Creepy Animation Night 2. Preţul unui bilet de intrare la Cinema Victoria este de 9 lei, iar la Centrul Cultural Francez intrarea este liberă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite