Proiecţie specială pentru nevăzători la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al doilea an consecutiv în cadrul TIFF persoanele cu deficienţe de vedere vor avea parte de o proiecţia special dedacată lor. Aceştia vor putea urmări azi, de la ora 17.00, la Cinema Arta cel de-al doilea film de lungmetraj al lui Titus Muntean, „Caravana cinematografică”.

Filmul a fost realizat după romanul cu acelaşi nume al lui Ioan Groşan. Chiar dacă filmul lui Muntean a reprezentat una din proiecţiile de gală din cadrul TIFF, acesta nu a fost ales  pentru a fi urmărit de către persoanele cu deficienţe de vedere după criterii speciale.

Un cuvânt greu de spus l-a avut însuşi regizorul, pentru a a accepta ca producţia acestuia să fie implicată într-un asemenea proiect.

 „Totul depinde de cât de deschişi sunt regizorii pentru o asemenea proiecţie. Filmul este transcris şi ulterior povestit. Regizorul şi producătorul trebuie să fie de acord cu această prelucarare. Sunt proceduri destul de complexe”, a explicat Oana Răsuceanu, PR Manager al TIFF.

Organizatorii se aşteaptă ca proiecţia să aibă loc cu sală plină, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. Filmul va fi povestit participanţilor live prin intermediul unor căşti.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite