Proiect pilot pentru incluziunea romilor de la Pata Rât

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groapa de gunoi de la Pata Rat
Groapa de gunoi de la Pata Rat

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca şi Grupul de Lucru al Organizaţiilor Civice (gLOC) implementeaza proiectul "Proiect pilot privind utilizarea optimă a fondurilor europene pentru dezvoltarea unor strategii durabile de îmbunătăţire a condiţiilor de locuire şi incluziune a romilor dezavantajaţi din zona Pata Rât".

Proiectul a fost conceput pentru a adresa problema condiţiilor precare de locuire a comunităţilor de romi din Pata Rât.

„Condiţiile curente de locuire ale romilor din Pata Rât şi planurile de relocare a acestora necesită eforturi susţinute şi bine direcţionate din partea autorităţilor, pentru a asigura planificarea integrată şi participativă pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil de locuinţe, precum şi a unui program de incluziune pentru oraşul Cluj-Napoca. Colaborăm cu autorităţile pentru a ne asigura că acestea pot accesa fonduri europene şi pot găsi soluţii durabile pentru locuitorii din zonă", a declarat Yesim Oruc, reprezentant UNDP.

Acest obiectiv va fi realizat prin intervenţii de dezvoltare comunitară destinate locuitorilor din Pata Rât, evaluarea participatorie a nevoilor de locuire ale acestor comunităţi şi susţinerea parteneriatelor şi a dialogului local necesare pregătirii proiectelor concrete şi fezabile ce pot fi finanţate din surse corespunzătoare. Se doreşte ca experienţa acestui proiect să devină o sursă utilă de informaţii şi un model replicabil în contexte similare, în România şi în alte ţări din Europa de Sud-Est.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite