Program Cambridge la Şcoala Internaţională din Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de liceu de la Şcoala Internaţională din Cluj-Napoca îşi vor putea alege materiile pe care le vor studia, exclusiv în engleză, iar toate testele lor vor fi corectate în Anglia. Liceenii clujeni vor fi primii din afară capitalei care vor studia din toamnă în sistemul educaţional Cambridge.

Începând cu clasa a IX-a, elevii vor fi obligați să-și trasese un anumit țel la începutul anului școlar și vor da lunar teste pentru consolidarea acestuia. “Fiecare elev va avea o țintă de atins. El (elevul - n.r.) în septembrie, împreună cu profesorul, își alege nota. Pe care trebuie să o atingă”, a explicat  Ruxandra Mercea, directorul de marketing și înscrieri al Școlii internationale.

În cazul în care vor apărea probleme, profesorii vor ținesesiuni de consultații în zilele de sâmbătă, pentru mai buna fixare a unor informații care nu au fost asimilate, urmând ca la finalul anului școlar elevii să participe la o sesiune de examene. Notele de la aceastăsesiunevor fi notate într-un caiet, catalogul clasic lipsind cu desăvârșire din sistem.

Examene la care e imposibil de copiat

Examenele pe care elevii le vor susține vor fi  foarte securizate, sala de examen fiind în permanență supravegheată de o comisie compusă din profesori locali precum și de la Cambridge, urmând ca după predarea lor, acestea să fie depozitate într-un seif ascuns în cladirea școlii. Apoi, ele vor fi expediate spre Cambridge, a precizat Ruxandra Mercea.

Lucrările de examen nu vor fi corectate de profesorii de la Cluj ci vor fi trimise în Anglia, unde vor fi evaluate de profesorii celebrei Universități Cambridge,  imparțialitatea și corectitudinea fiind o caracteristica principală a acestei forme de corectare.

Examen mai bine cotat decât bacalaureatul

Sesiunea de examene pe care elevii o vor susține, denumită în engleză “A Levels”,  este recunoscută  internațional și este la un nivel mai ridicat decât bacalaureatul, a mai spus Ruxandra Mercea.Notele vor fi primite pe baza a trei componente: reproducerea și memorarea, modul în care elevul procesează informația și modul în care pune în aplicare cunoștințele însușite. Cu notele primite la aceste examene, elevii vor putea să candideze la universități de de prestigiu din afara granițelor precum și din România.

Investiție de 60.000 de euro

Conducerea Școlii Internaționale a investit aproximativ 60.000 de euro pentru dotările necesare acreditării Cambridge, cele mai importante sume fiind direcționate într-un laborator de științe, o bibliotecă,unde s-au investit aproximativ 5.000 de euro în cărți,  și pentru achiziționarea unui seif pentru securizarea lucrărilor de examen.

Înscrierile în acest sistem de școlarizare au început din data de 15 mai, principalii vizați fiind elevii de clasa a VIII-a ai acestei școli. Elevii din străinătate vor putea să se înscrie direct în clasa în care sunt. Calendarul anului școlar este identic cu cel al școlilor publice din România iar taxa de școlarizare este 1.595 de lei pe luna.

“A Levels” - Nivelul avansat

„A Levels” este cea mai recunoscută formă de examen la nivel internațional pentru înscrierea la universitățile din afara granițelor României și este predat în peste 120 de țări de pe toate cele cinci continentele.


Beneficii ale programului:
Recunoaștere internațională
Minim 27 de ore de materii predate în engleză
Profesori și studenți străini
Schimburi de experiență internaționale
Clase cu număr mic de elevi (aproximativ 15)
Programe de voluntariat
Pregătiri pentru teste de limbă recunoscute internațional
Ajutor la înscrierea în universitățile internaționale
Parteneriate cu universități internaționale

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite