„Proful de sex“, concediat oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parpucea, vedetă pe internet
Parpucea, vedetă pe internet

Senatul Universităţii „Babeş-Bolyai“ a aprobat desfacerea contractului de muncă profesorului Ilie Parpucea, de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), acuzat că a pretins favoruri sexuale unei studente.

Decanul facultăţii, Dumitru Matiş, a declarat că Senatul şi-a însuşit propunerea comisiei de disciplină a facultăţii de destituire din funcţie a lui Parpucea şi a validat o propunere în acest sens a Colegiului Senatului din 8 iulie. „Senatul UBB a aprobat cu unanimitate de voturi desfacerea contractului de muncă al profesorului Ilie Parpucea şi şi-a însuşit, practic, propunerea comisiei de disciplină a FSEGA. S-a validat propunerea Colegiului Senatului din 8 iulie privind desfacerea contractului de muncă a acestuia. Începând cu data deciziei Senatului UBB, dânsul nu mai este cadru didactic al FSEGA. Deşi a fost invitat la audieri de mai multe ori la comisia de disciplină a facultăţii, profesorul Ilie Parpucea a refuzat să se prezinte“, a spus Matiş.

Parpucea a fost cercetat şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj sub aspectul săvârşirii infracţiunii de hărţuire sexuală. Dosarul a fost înaintat Parchetului, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Alma Bruja-Brehariu.

Conducerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca începuse deja procedura de excludere din universitate a profesorului Ilie Parpucea pentru "comportament inadmisibil şi reprobabil", după ce acesta a fost filmat cerând favoruri sexuale unei studente pentru a o ajuta la licenţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite