Profit de 1,7 milioane pentru CFR Cluj!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape de finalul perioadei de mercato, Arpad Paszkany se poate lăuda că şi-a rotunjit conturile cu 1,7 milioane de euro. Culio şi Bjelanovici au adus 2,7 milioane de euro în conturile clubului, în timp ce pe achiziţii, clubul a cheltuit doar un milion

Conducerea celor de la CFR Cluj a reuşit ce şi-a propus la finalul turului şi anume restructurarea lotului. Preşedintele Iuliu Mureşan a dezvăluit încă după ultimul meci din tur că în iarnă lotul va suferi o remaniere consistentă, iar în partea a doua a campionatului va avea în componenţă doar 22-23 de jucători. În primă fază, „vişiniii“ au renunţat la o serie de jucători care aveau salarii foarte mari iar aportul din teren era sub aşteptări.

Astfel, lui Tony, Kone, Alcantara, Sforzini, Peskovici şi Ramon le-au fost reziliate contractele şi Paszkany a economisit deja mai bine de un million de euro, bani pe care trebuia să-i plătească pentru salariile anuale ale celor şase. Mai mult, doi fotbalişti au fost vânduţi, „afacerea Culio“ fiind cea mai profitabilă, 2.000.000 de euro plătind Galatasaray pentru achiziţia argentinianului. Apoi, Saşa Bjelanovici a fost lăsat la Atalanta pentru 700.000 de euro.

Kapetanos, a doua afacere a iernii în Liga I

După ce Florian Walter, patronul lui „U“ Cluj, a dat lovitura pe piaţa transferurilor prin aducerea lui Adrian Cristea pentru 1,5 milioane de euro, Paszkany nu s-a lăsat mai prejos şi a transferat unul dintre cei mai valoroşi atacanţi străini care au jucat în Liga I în ultimii ani. Profitând de faptul că grecul care a marcat 27 de goluri în 65 de meciuri pentru Steaua a devenit liber de contract, cei de la CFR s-au mişcat rapid şi s-au înţeles cu fotbalistul. Doar un salariu de 230.000 de euro şi o primă de instalare de 150.000 de euro l-a costat pe patronul clujenilor vârful în dreptul căreia stau nişte statistici care-l clasează mult peste Bjelanovici. Celelalte trei achiziţii din iarnă, Maftei, Nicoară şi Mincă, au costat în total doar 680.000 de euro.

„Mă bucur că am reuşit să-l aducem, este un fotbalist pe care l-am ales pentru calităţile sale. Îi urăm bun venit în Gruia. Nu a fost deloc greu să-l convingem pe Kapetanos. A fost impresionat de proiectul nostru şi de ceea ce dorim să realizăm la C

FR. Îmi doresc să marcheze mai multe goluri la noi decât a reuşit la Steaua“, a spus patronul Arpad Paszkany, imediat după ce s-a înţeles cu fotbalistul. Deşi a anunţat că în zilele următoare ar mai putea sosi un mijlocaş, care va încheia, practic, perioada de transferuri, este greu de crezut că acesta va costa 1,7 milioane de euro, profitul pe care l-a înregistrat CFR până acum în această perioadă de mercato.

230.000 de euro este salariul pe care-l va avea Pantelis Kapetanos la CFR Cluj
150.000 de euro este prima de instalare plătită grecului de CFR

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite