Profesorii clujeni se perfecţionează în Anglia pe banii Nokia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Internaţională din Cluj, desemnată „Şcoala Anului” în 2009 a obţinut o sponsorizare de 55.000 de euro din partea companiei finlandeze. Reprezentanţii Şcolii Internaţionale din Cluj susţin că distincţia obţinută în cadrul Galei Premiilor în Educaţie le-a facilitat demersul de a convinge companii importante să investească în învăţământ.

Şcoala Internaţională din Cluj a primit 30.000 de eruo, premiu pentru titlul de  „Şcoala anului” în 2009, obţinut în cadrul Galei Premiilor în Educaţie organizată de Fundaţia Dinu Patriciu.

Şcoala a investit jumătate din sumă într-o sală festivă multifuncţională, ce a costat aproximativ 60.000 de euro. Potrivit Simonei Baciu, managerul şcolii, dincolo de posibilitatea de a investi în dezvoltarea materială a şcolii, titulatura obţinută a crescut considerabil credibilitatea instituţiei.

15 profesori se şcolesc în Anglia


„A fost o deschidere spre viitor, o recunoaştere a muncii noastre şi reprezintă un semn de încredere într-un alt fel de sistem de educaţie. Sigur că banii sunt importanţi, fără bani nu poţi obţine rezultate. Esenţial este, însă, că am reuşit, în urma acestui premiu, să atragem noi parteneri, la care nici nu îndrăzneam să apelăm în trecut”, a declarat Simona Baciu, managerul Şcolii Internaţionale Cluj.

Şcoala Internaţională a obţinut din partea Nokia în luna decembrie a anului trecut o sponsorizare de 55.000 de euro. O parte din bani au fost folosiţi pentru un program prin care 15 profesori ai Şcolii Internaţionale vor participa la câteva cursuri de perfecţonare în Anglia, pentru o perioada cuprinsă între 7 şi 10 zile.

12.000 de euro din partea Emerson


În luna aprilie, au fost şcoliţi primii cinci profesori, iar doar costul trainingului, fără  cheltuieli de transport sau masă, este de 700 de euro.

„Învaţă, practic, cum trebuie să ofere educaţie centrată pe elevi, ce înseamnă să dai atenţie individuală fiecărui elev, despre noţiuni precum <well-being>, adică cum poţi să faci ca elevul tău să se simtă bine în şcoală, care este de fapt rolul dirigintelui etc”, a explicat Baciu.

Primul liceu Cambridge

Pentru susţinerea înfiinţării primului liceu cu programă Cambridge din afara capitalei, care va fi deschis în luna septembriea a acestui an, Emerson a oferit o sponsorizare de 12.000 de euro.

Banii au fost folosiţi pentru dotarea unui laborator de ştiinţe de ultimă generaţie, în valoare de 30.000 de euro, una din condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a înfiinţa un asemenea liceu. Potrivit Simonei Baciu, Nokia va susţine luna aceasta înfiinţarea liceului care va urma programa Cambridge, cu o nouă sponsorizare de 30.000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite