Profesoară de franceză meditez gratis copii de euronavetişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară pensionară din Cluj va medita gratuit copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Viorica Azamfirei (68 de ani) a susţinut că a luat această decizie întrucât vrea să se simtă utilă.

Clujeanca a luat de curând hotărârea să se ofere voluntar, fără să perceapă niciun fel de taxe, să mediteze copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Nu vrea bani, ci îşi doreşte doar să se facă utilă, după cum ea însăşi declară.

„Am luat această decizie dintr-o motivaţie psihologică. Vreau să mă simt utilă. Aş vrea să mă ocup de copii mici, de gimnaziu, până în clasa a VI-a, pentru că după această vârstă e destul de târziu să mai recuperezi timpul pierdut departe de părinţi. Sunt dispusă să mă ocup şi de copii îndelung internaţi în spitale”,  spune clujeanca.

Potrivit Vioricăi, pentru o educaţie adecvată a copiilor, părinţii trebuie să facă mai mult decât să le asigure siguranţa materială: „Dacă le trimit bani, mâncare şi haine cred că cu asta s-a terminat. Aceşti copii au, însă, nevoie de mult mai mult. Cu asta, eventual, îi strici mai tare”.

Citeşte cine s-a oferit să-i dea o mână de ajutor profesoarei voluntare mâine dimineaţă, în Adevărul de Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite