Produs unic în online-ul din România: Art Act Magazine, o platformă virtuală cu piese de teatru şi filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub sloganul „Trăieşte arta la maxim!", compania de teatru „Art Act" din Cluj-Napoca anunţă că revista Art Act Magazine devine, de duminică, 25 martie, o platformă virtuală. Aceeaşi companie va organiza o serie de concursuri menite a implica publicul clujean în ceea ce înseamnă cultură de calitate.

Platforma online va conţine rubrici destinate filmelor, teatrelor, cronicilor de filme şi teatre, art fashion, art business, inclusiv o hartă zilnică a tuturor evenimentelor culturale din ţară. „Încercăm prin rubrica agenda zilei să încurajăm ideea de turism cultural", afirmă Marius Pallade Agârbiceanu, managerul companiei de teatru Art Act. Platforma poate fi accesată gratuit.

Plecând de la faptul că publicul are nevoie de un filtru cultural şi de recomandări privind produsele culturale, reprezentanţii acestei reviste electronice au anunţat azi, într-o conferinţă de presă, că vor începe o serie de campanii interactive menite a implica şi mai mult publicul în tot ce înseamnă act cultural de calitate. Oamenii au posibilitatea să-şi exprime şi preferinţele în materie de cultură, dar şi percepţia privind derularea unor anumite evenimente, tot pe acest site.

Blog  de cultură populară

Primul eveniment din seria de campanii este un concurs de fotografie intitulat „Trăieşte arta la maxim!", în parteneriat cu Photo Magazine. Doritorii pot trimite fotografii la adresa artactmagazine@yahoo.com până pe 25 mai. Fotografiile vor fi jurizate în intervalul 28 mai-8 iunie. Autorii primelor trei fotografii vor primi câte un abonament la Photo Magazine pe durata unui an, a 6 luni, respective a 3 luni. Jurnaliştii de la revistă vor să dea o nouă abordare culturii populare prin blogul Culture Grub, dar îi vor întreba şi pe oameni ce evenimente culturale preferă şi când au fost ultima dată la teatru.

Cine e Art Act

Compania Art Act, înfiinţată în 2003, a organizat manifestări culturale cu impact local, naţional şi internaţional.  Partener media al unor festivaluri precum: TIFF, Festivalul Naţional de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Româneşti, Festivalul Internaţional „George Enescu".

Din 2003, compania a produs şi coprodus peste 150 de spectacole de teatru, a obţinut 19 nominalizări la premiile UNITER şi a câştigat 17 dintre acestea. Aceeaşi revistă online a primit distincţia de cel mai bun website cultural la Gala Radio România Cultural din 2011.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite