Procurorii cer reconexarea dosarelor Gazeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Dascălu a lipsit de la acest termen, deşi este iniţiatorul său
Iulian Dascălu a lipsit de la acest termen, deşi este iniţiatorul său

Procurorul DIICOT a solicitat luni, în cadrul şedinţei de judecată de la Tribunalul Cluj, conexarea dosarului în care omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu îl acuză pe Arpad Paszkany pentru şantaj, cu dosarul Gazeta, în care mai mulţi ziarişti martori sunt inculpaţi. Ultimul dosar se află de trei ani pe rolul Tribunalului din Brăila.

Avocatul Călin Todea, apărătorul omului de afaceri Arpad Paszkany s-a opus cererii de conexare a dosarului, iar preşedintele instanţei de judecată a anunţat că se va pronunţa până la termenul următor asupra acestei solicitări.


La termenul de astăzi au fost audiaţi Mihai Peteam, fost redactor şef al publicaţiei Gazeta, Nicoleta Nap, fost redactor la publicaţia Bună Ziua Ardeal (BZA), Adrian Avarvarei, responsabil cu anchetele la BZA, consilierul judeţean Steluţa Cătăniciu, fost membru în comisia de licitaţii pentru ridicarea mall-ului de lângă Casa Tineretului şi Ilarie Precup, un apropiat al omlui de afaceri Arpad Paszkany.


Iulian Dascălu l-a acuzat pe Arpad Paszkany, că ar fi orchestrat o campanie de presă negativă asupra sa, în scopul obţinerii unui teren la un preţ subcotat şi îi cere clujeanului suma de 100.000 euro despăgubiri morale. Deşi a iniţiat acest proces, Dascălu s-a prezentat o singură dată, dar nu a putut fi audiat, din cauza lipsei procurorului de şedinţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite