Procurorii DNA au cerut condamnarea primarului Cristian Anghel pentru abuz în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Cristian Anghel a ieşit de la audieri însoţit de avocaţi şi de juristul municipalităţii Foto: Mihai Bacalu
Primarul Cristian Anghel a ieşit de la audieri însoţit de avocaţi şi de juristul municipalităţii Foto: Mihai Bacalu

Dosarul în care primarul municipiului Baia Mare este acuzat de cumpărarea la suprapreţ a unui imobil, din banii publici a fost judecat miercuri de către magistraţii clujeni.

Anghel le-a spus magistraţilor că nu se consideră vinovat, deoarece nu a ştiut de o altă ofertă de cumpărare a imobilului din Strada Horea nr 46, un bloc de garsoniere.

În aprilie 2006, un afacerist în domeniul imobiliar Liviu Chira a cumpărat blocul respectiv cu suma de 150.000 de euro. Având doar un antecontract, Chira a făcut în iunie o ofertă de vînzare primăriei, de un milion de euro. În data de 26 iulie Chira a întocmit contractul de vânzare- cumpărare cu Cuprom, iar în data de 31 iulie blocul a fost cumpărat de primărie de la Chira, cu preţul de 544.000 de euro.

Procurorii au atacat contractul încă din anul 2007, dar primarul a fost achitat atât de către Judecătoria Baia Mare, cât şi de către Tribunalul Maramureş. Ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosarul a fost trimis spre rejudecare la Curtea de Apel din Cluj.

Anghel a fost audiat miercuri de către judecătorii clujeni. Primarul a declarat că nu a cunoscut faptul că liviu Chira cumpărase imobilul de la Cuprom, şi nici faptul că firma băimăreană făcuse o ofertă de cumpărare şi municipalităţii. Mai mult, în timpul negocierilor cu Chira, nimeni din primărie nu a cerut acestuia să facă dovada proprietăţii asupra imobilului.

Procurorii DNA, care au preluat dosarul au cerut condamnarea primarului la detenţie cu executare, pentru abuz în funcţie în formă calificată. La rândul lor, avocaţii primarului au afirmat că nu s-a probat implicarea primarului în vânzarea imobilului la suprapreţ şi au cerut achitarea lui Anghel. Pedeapsa prevăzută de Codul Penal pentru abuz în funcţie în formă calificată este de 3-15 ani. Cauza a rămas în pronunţare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite