Procesul fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, strămutat la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu (stânga) şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv
Sorin Apostu (stânga) şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv

Procesul în care fostul primar Sorin Apostu este acuzat de corupţie, alături de omul de afaceri Călin Stoia, va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Târgu-Mureş, cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Cluj fiind admisă, marţi, de instanţa supremă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au judecat, luni, cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Cluj în care Sorin Apostu şi Călin Stoia sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, informează Mediafax. Avocaţii fostului primar al municipiului Cluj-Napoca au cerut strămutarea procesului de la Curtea de Apel Cluj invocând, între altele, mediatizarea excesivă a cauzei.

Instanţa supremă a admis, marţi, cererea lui Sorin Apostu, dosarul urmând să fie trimis de la Cluj la Curtea de Apel Târgu-Mureş. Totodată, instanţa a arătat că în dosar vor fi menţinute toate actele efectuate în cauză până în acest moment. După primirea dosarului, instanţa Curţii de Apel Târgu-Mureş va stabili următorul termen de judecată.

„Instanţa supremă a decis că, la Cluj, nu ar fi existat garanţia imparţialităţii judecătorilor. Este o decizie corectă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, a apreciat avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ.

De asemenea, şi apărătorul omului de afaceri Călin Stoia, Sergiu Bogdan, a subliniat că, la Cluj, exista riscul ca judecătorii să nu fie obiectivi. „Ne bucură decizia Înaltei Curţi. Să nu uităm că avem şi recursul la Înalta Curte cu privire la menţinerea măsurii arestării preventive“, a spus Sergiu Bogdan. În opinia avocatului, există şanse ca Apostu şi Stoia să fie eliberaţi, astfel încât să nu mai fie necesară mutarea celor doi la penitenciarul din Târgu-Mureş.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite