Cluj: Procesul lui Paszkany rămâne la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Procesul lui Paszkany rămâne la Cluj
Cluj: Procesul lui Paszkany rămâne la Cluj

Procesul în care Arpad Paszkany este judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj şi în care Iulian Dascălu este parte vătămată va fi judecat de Tribunalul Cluj, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, astăzi, cererea de strămutare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat şi respins, joi, cererea procurorilor DIICOT de strămutare a dosarului, astfel că acesta va rămâne pe rolul Tribunalului Cluj. Strămutarea fusese cerută de procurorii DIICOT.

Luni, la Tribunalul Cluj a avut loc un nou termen în dosarul "Gazeta 2", în care Arpad Paszkany este judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj, iar la acest termen a fost citat ca parte vătămată şi Iulian Dascălu. Acesta va fi adus cu mandat, la Tribunalul Cluj, la următorul termen întrucât nu s-a prezentat la termenele de până acum.

La termenul de luni au fost audiaţi doi martori, o secretară şi un administrator de la firmele lui Arpad Paszkany.

Pentru termenul următor, stabilit pentru 25 noiembrie, au fost citaţi opt martori, printre care senatorul Marius Nicoară, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Steluţa Cătăniciu, consilier local şi fost consilier judeţean, şi mai multe persoane din trustul Gazeta.

Procesul în care Arpad Zoltan Paszkany a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj a fost programat să înceapă în 1 septembrie, la Tribunalul Cluj, dar primul termen a fost amânat din cauza protestului magistraţilor.

Avocatul omului de afaceri Iulian Dascălu, parte vătămată în dosarul în care Arpad Paszkany este judecat, a depus, la termenul din 29 septembrie, o solicitare privind acordarea de daune morale de 100.000 de euro de la Arpad Paszkany, susţinând că, în urma acţiunilor coordonate de acesta, Dascălu "nu s-a simţit în siguranţă".

La termenul din 12 octombrie, Paszkany a fost audiat timp de peste trei ore la Tribunalul Cluj, el spunând că nu l-a şantajat niciodată pe omul de afaceri Iulian Dascălu şi că el a fost cel şantajat. Tot la acel termen, procurorii DIICOT au depus cererea de strămutare a procesului, care a fost analizată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie, fiind acuzat că, în perioada 2004-2006, a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului, cunoscând componenţa grupului şi modul de operare.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite