Proba de competenţe digitale a Bac-ului, complicată pentru unii elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A treia probă a Bacalaureatului de toamnă, cea de evaluare a competenţelor digitale, a început azi şi se încheie mâine. Unii candidaţi susţin că subiectul primit li s-a părut complicat deoarece a avut multe cerinţe. Certificatul pe care îl vor obţine îi va ajuta la obţinerea unui job.

Peste 400 de candidaţi susţin a treia probă a Bacalaureatului de toamnă, de evaluare a competenţelor digitale, în şcoli din judeţul Cluj. 16 dintre ei s-au prezentat azi la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca. Acestora examenul li s-a părut complicat din cauza nenumăratelor cerinţe. „Subiectul nu a fost greu, dar am avut de rezolvat multe probleme. Cred că m-am descurcat. Sper să obţin un calificativ mediu sau avansat", spune Alin Coman, corigent la matematică.  Un alt candidat, Claudiu Stan, a venit în această sesiune a bacalaureatului deoarece a rămas corigent la limba română. „A fost puţin aiurea. Noi am învăţat la şcoală pe Windows XP şi pe Office 2003, iar proba de Bac am dat-o pe Windows Vista şi Office 2007. De asta mi s-a părut dificilă proba", afirmă Claudiu Stan, un tânăr de 19 ani.

Proba a început la ora 11.45 şi a durat 90 de minute. Subiectele au fost după modelul celor de la bacalaureatul din vară. „Pentru cine a învăţat, subiectele nu au fost grele. Examenul verifică, printre altele, dacă elevii ştiu să navigheze pe internet, dacă ştiu să scrie un text în Word şi să lucreze în Excel“, explică informaticianul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca, Adrian Ilea.

Această probă a Bac-ul continuă şi mâine, iar rezultatele se vor afişa tot mâine, după ora 18.00.

Candidaţii vor obţine în urma acestui examen un certificat de competenţe digitale care îi va ajuta la obţinerea unui loc de muncă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite