Prinderea hackerului de mall, misiune imposibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presupusul hacker a sustras imagini surprinse de camerele de supraveghere
Presupusul hacker a sustras imagini surprinse de camerele de supraveghere

Deşi conducerea mallului neagă faptul că cineva ar putea pătrunde în reţeaua centrului comercial, experţii contactaţi de „Adevărul” susţin că e foarte posibil să se întâmple asta, dacă cel care accesează reţeaua ştie ce face.

Citeşte şi
O femeie a fost bătută într-un mall din Cluj
Un hacker susţine că a spart serverul celui mai mare mall din Cluj (VIDEO)

Este extrem de posibil să se fi întâmplat cum descrie individul respectiv. În momentul în care deja eşti în Iulius Mall şi eşti conectat la reţeaua lor, practic eşti la ei în curte. La ei te conectezi la internet prin acces point-uri, iar ca inginer de reţea, cel care se ocupă de asta ar trebui să despartă departamentele (public, business etc. - n.r.) pe reţele securizate. Astfel, cei de la securitate nu trebuie să aibă acces la imprimante şi invers. Dacă e aşa, e o mare gaură. Sunt chestii pe care un inginer de reţea le poate evita foarte simplu”, ne-a spus Marius Perijoc, unul dintre fondatorii fostei firme C*Free, care a montat primele reţele wireless din oraş. Acesta a adăugat că este foarte greu de prins cineva care intră în reţeaua Iulius Mall cu ajutorul unui laptop.

În cazul în care presupusul hacker a făcut într-adevăr ceea ce susţine, el poate fi acuzat de infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice şi riscă, astfel, mai mulţi ani de închisoare, potrivit Ginei Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite