Principalii vinovaţi pentru rezultatele slabe de la Bacalaureat: elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), în data de 5 iulie, pe tema rezultatelor obţinute la examenul de bacalaureat, a scos în evidenţă faptul că elevii sunt principalii vinovaţi pentru slabele rezultate din acest an .

Majoritatea respondenţilor sunt de părere că rezultatele obţinute la sesiunea 2011 a examenului de bacalaureat corespund realităţii şi apreciază că acestea reflectă cunoştinţele acumulate de elevi pe durata parcursului şcolar.

Aproape 70% dintre participanţii la studiu sunt de părere că în acest an incidenţa fraudei la examenul de bacalaureat a existat în mică sau în foarte mică măsură.

38% dintre intervievaţi sunt total de acord cu afirmaţia conform căreia ministrul Funeriu ar trebui să demisioneze după acest examen, în timp ce 27% sunt în total dezacord cu această afirmaţie.

70% dintre respondenţi consideră că sistemul de monitorizare video a avut un rol în obţinerea rezultatelor slabe la bacalaureat. Dintre cei care identifică un rol al acestui sistem, aproape jumătate (48%) cred că acest sistem i-a împiedicat pe elevi să copieze, iar 35% sunt de părere că elevii au fost inhibaţi de prezenţa camerelor.

O treime dintre respondenţi consideră că rezultatele slabe din acest an îi vor descuraja pe elevii care vor susţine în viitor examenul de bacalaureat. 64% susţin însă că aceste rezultate îi vor responsabiliza pe viitorii participanţi la examen.

43% dintre intervievaţi consideră că inspectoratele şcolare judeţene unde s-au înregistrat rezultate slabe la examenul de bacalaureat ar trebui să fie sancţionate. 49% dintre participanţii la studiu au o opinie contrară.

Doar 24% dintre respondenţi sunt de părere că liceele în care examenul de bacalaureat nu a fost promovat de niciun elev ar trebui desfiinţate, 5% fiind total împotriva acestei posibile idei. Însă cu premierea profesorilor ai căror elevi au obţinut rezultate foarte bune sunt de acord 59% dintre participanţii la studiu. 92% dintre respondenţi sunt în acord cu ideea că părinţii ar trebui să fie mai interesaţi de pregătirea copiilor lor.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.295 de persoane.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite