Primul centru de permanenţă din Cluj va fi inaugurat mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul centru de permanenţă din Cluj-Napoca va fi inaugurat mâine, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, însă va fi funcţional de abia de la 1 august.

Unitatea medicală va avea sediul în cartierul Gheorgheni, pe strada Băiţa, la numărul 9. Şase medici de familie vor asigura continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă zilnic, în intervalul 18.00 - 07.00. În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale centrul va fi deschis 24 din 24 de ore. De serviciile medicale poate beneficia orice persoană din municipiu, informează reprezentanţii DSP Cluj.

Inaugurarea centrului de la Cluj face parte din programul iniţiat de Ministerul Sănătăţii la nivel naţional. Tot de câte un centru vor beneficia și județele  Giurgiu, Brăila,  Argeş şi Bihor. 39 centre de permanenţă au fost înfiinţate la nivel naţional de la 1 iunie şi până în prezent, cele mai multe unităţi fiind deschise în judeţele Botoşani (şapte) şi Satu Mare (şase).  

În Teleorman au fost înfiinţate patru centre, iar în judeţele Hunedoara, Braşov şi Vâlcea au fost organizate câte trei astfel de unităţi. În judeţele Mureş, Galaţi şi Sălaj au fost înfiinţate câte două centre de permanenţă. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite