Primul Institut de Ştiinţele Vieţii din România va fi inaugurat vineri la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va inaugura, vineri, primul Institut de Ştiinţele Vieţii din România, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro.

Rectorul USAMV Cluj, Doru Pamfil, a declarat, că se doreşte, în cadrul noului institut, implicarea în domenii mai largi decât agricultura, zootehnia sau medicina veterinară, şi anume în alimentaţie şi sănătatea omului şi a animalului.

"USAMV Cluj va inaugura, vineri, în cadrul unei conferinţe a Consorţiului USAMV, primul Institut de Ştiinţele Vieţii din România, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, unde vom avea singura platformă de biotehnologii, dar şi laboratoare de ştiinţele mediului. Este vorba despre un concept cu totul nou şi dorim ca în cadrul acestui institut să ne implicăm în domenii mai largi decât agricultura, zootehnia sau medicina veterinară, şi anume în alimentaţie şi sănătatea omului şi a animalului. Va fi un institut de referinţă pentru cercetarea românească şi nu numai, în domeniul agricol", a explicat Pamfil, citat de Mediafax.

El a precizat că ambiţia USAMV Cluj-Napoca este de a demonstra că se transformă treptat într-o universitate "de cercetări de vârf".

De asemenea, în cadrul conferinţei Consorţiului USAMV, va avea loc inaugurarea lucrărilor Institutului de Cercetări Horticole Avansate din Transilvania, în valoare de 15 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

"Întreaga aparatură va fi de ultimă generaţie la acest institut. USAMV Cluj-Napoca va fi transformată într-un pol al excelenţei", a conchis Pamfil.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite