„Primim 165.000 de euro, dar nici luna de pe cer nu îl aduce înapoi pe micuţul Raul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prefect de Cluj, Călin Platon (51 de ani), a căzut la înţelegere cu părinţii bebeluşului de trei luni pe care l-a ucis pe trecerea de pietoni anul trecut. Întrebată cum i se pare despăgubirea oferită de fostul prefect, soacra Ioanei Jakab a declarat pentru „Adevărul": „Să-l întrebaţi pe cel care a făcut accidentul acest lucru".

Părinţii micuţului Raul - accidentat fatal în august 2010 de ex-prefectul de Cluj, Călin Platon, au refuzat să dea declaraţii, însă soacra Ioanei Jakab a declarat, în exclusivitate, pentru „Adevărul": „Într-adevăr s-a stabilit suma de 165.000 de euro, dar nici luna de pe cer nu poate să-l aducă înapoi pe micuţul Raul". Întrebată cum i se pare suma, femeia a spus: „Să-l întrebaţi pe cel care a făcut accidentul acest lucru". Soacra Ioanei Jakab spune că nora ei încă umbă în cârje în urma accidentului de anul trecut, fiind şi în prezent în concediu medical.

Călin Platon va plăti familiei Jakab suma de 165.000 de euro, 150.000 de euro pentru durerea pricinuită părinţilor şi 15.000 de euro pentru ca mama copilului să-şi retragă plângerea penală.

„Astăzi am căzut de acord să rezolvăm problema pe cale amiabilă. Da, voi plăti 165.000 de euro. Când dai de necaz, toată lumea se grăbeşte să te picteze în negru, de aceea prefer să nu comentez. A fost un accident, favorizat de anumite condiţii reduse de vizibilitate", a declarat, joi, pentru „Adevărul", Călin Platon. Fostul prefect este judecat pentru uciderea din culpă a micuţului Raul Jakab (3 luni) în urma unui accident. El s-a întâlnit, joi, cu tatăl copilului, Sandor Jakab, în prezenţa avocaţilor celor două părţi, şi au căzut de acord asupra despăgubirilor. Banii vor fi împărţiţi astfel: câte 75.000 de euro mamei şi tatălui, ca daune morale pentru pierderea copilului, şi încă 15.000 de euro pentru Ioana Jakab, mama micuţului, care a fost şi era rănită în accident, pentru a-şi retrage plângerea în ce priveşte vătămarea corporală.

Ce s-a întâmplat

Călin Platon, aflat la volanul unui Volkswagen Passat, a accidentat în august 2010 o mamă (32 de ani) şi bebeluşul acesteia (3 luni), pe o trecere de pietoni de pe strada 1 Debembrie 1918.

Potrivit martorilor, copilul a fost proiectat din cărucior la mai mulţi metri. Viaţa bebeluşului nu a mai putut fi salvată, în ciuda eforturilor depuse de medici. „Am fost orbit de soare. Regret enorm fapta comisă. Voi răspunde în faţa legii", a declarat Călin Platon. După accident, acesta a fost arestat prevenitv timp de 53 de zile. Expertiza a arătat că circula cu 56 de km/oră, într-o zonă unde maximul de viteză era de 50 de km/oră. În plus, Platon avea permisul suspendat din data de 5 august 2010, iar dovada de circulaţie provizorie era valabilă până în 20 august. Călin Platon a fost sancţionat pentru depăşirea limitei de viteză maximă admisă în localitate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite