Primele concedieri la fabrica Nokia din Jucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica Nokia de Jucu se închide până la sfârşitul anului.
Fabrica Nokia de Jucu se închide până la sfârşitul anului.

Primii 60 de angajaţi care lucrau la fabrica Nokia de la Jucu au primit în această dimineaţă deciziile prin care au fost anunţaţi că au rămas fără locuri de muncă.

"Lor le expiră la sfârşitul acestei luni contractele şi nu li se mai prelungesc. Nu mai merg la serviciu, dar vor rămâne pe statele de plată ale angajatorului lor până la sfârşitul anului", a declarat Valentin Ilcaş, liderul sindicatului "Nokia Metal". El a spus că cei 60 de angajaţi care au fost anunţaţi duminică că nu li s-au mai prelungit contractele sunt angajaţi ai firmelor de recrutare Trenkwalder şi Lugera.

Oamenii au primit duminică dimineaţă un fel de recopmandare din partea firmei, care atestă faptul că au lucrat la Nokia. "Ne-au anunţat că vom fi plătiţi până la sfârşitul anului, deci că vom lua salariul pe luna decembrie în 10 ianuarie", a declarat pentru "Adevărul" unul dintre angajaţi.


Documentele primite de angajaţii cărora nu le-au mai fost prelungite contractele.

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, spune că în total la Nokia Jucu lucrează circa 400 de salariaţi externi, care sunt angajaţi ai altor firme. "Am convenit ca aceşti oameni să fie plătiţi până la sfârşitul anului şi apoi îi vom prinde în proiectul european pe care âl accesăm", a declarat Daniel Don. AJOFM Cluj vrea să acceseze 6,6 milioane de euro din fonduri europene pentru disponibilizaţii de la Nokia. Banii ar urma să fie folosiţi pentru reconversia profesională a 3.300 de persoane de la Nokia Jucu şi de la firmele partenere.

Potrivit liderilor sindicali, angajaţii externi de la Nokia vor fi plătiţi până la sfârşitul anului, în timp ce salariaţii proprii ai producătorului finlandez de telefoane vor fi disponibilizaţi la sfâşitul lunii martie.

Nokia a anunţat luna trecută că închide unitatea de producţie de la Jucu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite