FOTO Revendicările „tinerilor mânioşi“ din Piaţa Unirii au fost citite consilierilor locali din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şedinţa de Consiliu Local de joi, sunt prezenţi şi aproximativ 30 de clujeni care au ieşit, seară de seară, la proteste. Protestatarii au dat citire unei liste de revendicări.

Protestatarii prezenţi la şedinţa de Consiliu Local din această după-amiază, printre care revoluţionari şi activişti „Salvaţi Roşia Montană", au prezentat o listă cu revendicări întocmită de ei, „Revendicările tinerilor mâinioşi din Piaţa Unirii“. Ea a fost citită consilierilor locali clujeni. Tinerii cer demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului, alegeri anticipate, crearea unui sistem de sănătate echitabil şi în folosul tuturor cetăţenilor.

Pe lista de revendicări mai apărea suplimentarea bugetului pentru educaţie la 6% din PIB, majorarea pensiilor, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation, respingerea proiectului de modificare a Legii Minelor, depolitizarea instituţiilor statului, reducerea taxei auto, licitaţii publice corecte, anularea legii care permite parlamentarilor angajarea rudelor în birourile parlamentare, reforma poliţiei şi jandarmeriei şi diminuarea numărului de servicii secrete.

image
image
image

Imagini cu „tinerii mânioşi“ clujeni ce au scris lista cu revendicări 

Tinerii care au fost prezenţi la şedinţa de Consiliu Local, simpatizanţi ai campaniei „Salvaţi Roşia Montană", au ţinut, pe tot parcursul citirii listei lor de revedicări, hârtii pe care erau scrise mesajele: „Plec din sesiune pentru naţiune", „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", „Alegeri comasate, hoţii legiferate", SRI lasă-ne bani în educaţie".

Apoi, Mihnea Blidariu, membru al trupei rock „Luna Amară", l-a chemat pe primarul interimar Radu Moisin să se alăture mulţimii care s-a adunat în Piaţa Unirii. „Aceste manifestări nu se vor opri. Noi suntem o altă generaţie de oameni. Nu ne vom mulţumi cu limba de lemn a guvernanţilor", a afirmat Blidariu.

Acesta a încercat să obţină un acord verbal pentru protestele clujenilor cum a făcut primarul Timişoarei, însă Moisin a trimis o doamnă care să-l ajute pe Mihnea Blifariu să completeze acea solicitare de aprobare a mitingului. „Completaţi acea cerere şi protestele vor fi autorizate de duminică", i-a spus Moisin lui Blidariu după ce l-a invitat mâine la discutarea proiectului de buget pe 2012 al Clujului. „Nu voi completa acea cerere pentru că nu pot vorbi în numele tuturor celor ce protestează“, a concluzionat Blidariu.

Pe lângă această listă, revoluţionarii au avut şi ei lista lor de revendicări, care, în linii mari, seamănă cu cea a „tinerilor mânioşi“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite