Primarul comunei clujene Călăţele, arestat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Primarul Petru Toadere a fost arestat de Tribunalul Cluj, pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant primind cinci mii de euro de la persoane care i-au cerut să le obţină aviz favorabil pentru dechiderea unei cariere.

Potrivit DNA, procurorii au stabilit că primarul Toadere Petru a pretins, în lunile noiembrie-decembrie 2009, de la două persoane denunţătoare o sumă de bani în cuantum de peste 10.000 de euro, din care luni a primit 5.000 de euro.

„Toadere a promis că, prin influenţa de care se bucură, le va înlesni denunţătorilor obţinerea avizelor necesare de la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Cluj, privind scoaterea din circuitul silvic a unor terenuri cu vegetaţie forestieră, avize fără de care activitatea desfăşurată de societatea comercială la care unul dintre denunţători era asociat şi administrator mai putea continua”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Conform sursei citate, Toadere a afirmat că îşi va folosi influenţa pentru ca aceeaşi societate să obţină avizele de mediu, electricitate şi apă necesare, precum şi orice alte documente pentru buna desfăşurare a activităţii, indiferent de instituţia de la care trebuie să fie obţinute.

Potrivit unor surse din cadrul DNA, persoanele respective i-au cerut să le obţină avize favorabile pentru deschiderea unei cariere de exploatare a granitului în comuna respectivă.

Toadere a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore, iar Tribunalul Cluj a dispus astăzi arestarea acestuia pe o perioadă de 29 de zile, pentru trafic de influenţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite