Primarul Albacului: „Moţii au înţeles că pot face bani nu numai din lemne“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii a 47 de localităţi din Apuseni au prezentat, la sfârşit de săptămână, la Albac (judeţul Alba), pachete turistice la preţuri de criză, la singurul târg rural de turism din ţară.

„E singurul târg de turism rural din ţară care rezistă şi după a doua ediţie. E o şansă de a ne promova localitatea şi zona. În ultimul timp moţii au înţeles că se pot câştiga bani frumoşi nu numai din tăiatul lemnelor“, a arătat Tiberiu Todea, primarul Albacului, localitate unde a avut loc Târg Naţional de Turism Rural, aflat la cea de-a şasea ediţie. Târgul s-a deschis , sâmbătă, la Albac, judeţul Alba. Până la ora 12.30, standurile turistice amenajate în incintă sălii de sport din localitate au fost vizitate de aproximativ 500 de turişti, ceea ce, în opinia oficialităţilor, arată că importanţa târgului a crescut de la an la an.

50 de lei pe noapte

Rodica Coroiu a venit la târg în numele comunei Sohodol, iar expoziţia de produse tradiţionale cu care îşi prezintă comunitatea poartă numele „Moţii şi Ţara Lor“. „Avem peisaje extraordinare – munţi, dealuri, pădure. Cazarea în comună e doar de 50 de lei pe noapte. Cel mai important obiectiv al nostru e Poiana Sohodolului de unde se pot vedea crestele Apusenilor“, îşi prezintă aceasta oferta.

Mihai Olenici, reprezentantul agenţiei de turism Apuseni Experience promovează ecoturismul. În schimbul unei sume cuprinsă între 100-200 de euro, agenţia le oferă turiştilor un sejur cu cazare la pensiunile locale, mâncare tradiţională şi excursii organizate în grupuri mici în oricare din zonele turistice ale Munţilor Apuseni. „E un turism bazat pe faptul că nu trebuie să laşi nimic în urmă. Turiştilor le explic ce stă în spatele a ceea ce se vede. Banii vin în comunităţile locale tocmai pentru a dezvolta turismul. Cei mai mulţi turişti pe care îi avem sunt străini“, arată reprezentantul companiei.


Turiştii au avut mai multe surprize constând în posibilitatea de a face echitaţie în prezenţa unui ghid, dar şi prin faptul că în jurul amiezii, toţi oamenii au fost invitaţi să se delecteze cu tradiţionalul balmoş servit împreună brânză telemea. Duminică, târgul a continuat cu un concurs de pescuit şi de gătit vânătoresc, respectiv s-a încheiat prin susţinerea unui spectacol folcloric.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite