Primăria bate în retragere în ce priveşte teiul de pe strada Neagră: „Greşeală birocratică, nu permitem tăierea copacului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile arhitectului clujean Flavius Muntean de săptămâna trecută, când a ameninţat că se va lega de un copac pentru a împiedica tăierea acestuia, au dat roade. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au făcut un pas înapoi şi au anulat autorizaţia de tăiere a teiului de pe strada Neagră nr. 1, susţinând că este o „greşeală birocratică".

Săptămâna trecută, proprietarul Policlinii Salvosan Ciobanca de pe strada Victor Babeş a fost împiedicat să taie un tei, după ce arhitectul clujean Flavius Muntean a făcut un adevărat scandal şi a ameninţat că dacă lucrările de tăiere vor continua se va lega de copac. Acesta l-a acuzat pe Petrică Ciobanca, fiul proprietarului clinicii, că nu are autorizare pentru tăierea copacului situat pe strada Neagră la numărul 1. În replică, Ciobanca a arătat un document semnat de directorul tehnic din cadrul Primăriei Cluj-Napoca prin care i se permite tăierea copacului.

După ce scandalul a apărut în presă, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că se anulează autorizaţia de tăiere a teiului, precizând că este „o eroare birocratică şi nu se mai taie".

În replică, fiul proprietarului clinicii, Petrică Ciobanca a precizat că oficial, nu a arătat nimeni niciun document şi nu a putut preciza dacă teiul se va mai tăia sau nu.

Mai mulţi tineri au curăţat spaţiul plin de moloz de pe strada Neagră

Aproximativ zece membrii ai grupului de inițiativă clujean "Tinerii mânioși" au curățat astăzi spațiul de pe strada Neagră nr 1, de moloz și crengi de copac. Acţiunea acestora vine în urma tăierii a jumătate din copacul bucuclaş și după ce proprietarul Policlinic Salvosan Ciobanca a lăsat în urma renovării imobilului multă mizerie. Aceștia un trimis și o cerere către primărie prin care au cerut o autorizație pentru curățarea de moloz și crengi a spațiului public de pe strada Neagră. Primăria a aprobat cererea acestora și pentru a le veni în ajutor, a trimis o mașină Rosal pentru a ridica deșeurile.



Săptămâna trecută s-a iscat un adevărat război între arhitectul Flavius Muntea şi Petrică Ciobanca. Arhitectul a împiedicat, tăierea unui copac de pe strada Neagră, după ce a făcut presiuni asupra proprietarului terenului şi după ce a chemat presa.

„Lucrurile se întâmplă în mod ilegal. Anul trecut domnul Ciobanca  a cumpărat un spaţiu, fostul foişor al pompierilor. Strada aceasta se chema strada Neagră pentru că aici au fost foarte multe incendii, a fost prima cazarmă de pompieri din Cluj, din zona aceasta se vedea orice incendiu. Această clădire este privată, toată curtea este proprietatea Primăriei. Domnul Ciobanca a intrat în posesie şi sub un scenariu meschin şi-a spus că împuşc doi iepuri dintr-o lovitură. Aici concesionez şi fac locuri de parcare. Posibil să facă acest lucru, dar în baza unui proiect avizat, dar nu aşa cu şpagă pe sub mână, ci în nişte condiţii, la comisia de urbanism, să te reprezinte un arhitect", a declarat Flavius Muntean.

Petrică Ciobanca a arătat presei un document semnat de oficialii Primăriei Cluj-Napoca în care se precizează că tăierea copacului este permisă numa în condiţiile în care se vor planta alţi arbori sau arbuşti ornamentali.

„Urmare a verificărilor efectuate la faţa locului vă comunicăm că suntem de acord să efectuaţi în regie proprie lucrările de toaletare a arborilor, respectiv de tăierea teiului aflat în declin fiziologic de pe terenul închiriat de către societatea dumneavostră. Menţionăm faptul că în perioada optimă de plantare veţi planta alţi arbori sau arbuşti ornamentali pentru menţinerea echilibrului vegetal", se arătă în răspunsul Primăriei Cluj-Napoca către Policlinica Salvosan Ciobanca.


image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite