Primăria Turda sfidează criza cu Zilele Municipiului. Haddaway şi In-Grid, capete de afiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turdenii îşi vor sărbători în acest weekend oraşul printr-un festival ce costă 250.000 de lei. Pe scenă vor urca nume demne de un festival cu pretenţii, precum celebrul Haddaway, italianca In-Grid, Taxi, Viţa de Vie, Horia Brenciu sau Smiley. „Dacă ne permitem, aşa organizăm“, spune edilul oraşului.

Turdenii vor uita pentru câteva ore de criza financiară, la Zilele Municipiului Turda. Şi asta pentru că edilul oraşului le-a pregătit o sărbătoare a oraşului care va alinia artişti demne de un festival cu pretenţii. Pe scena montată pe strada Tineretului vor urca anul acesta pe scenă artişti de renume internaţional, alături de cele mai bine cotate trupe din România.

„What is love“, hit la Turda

Unul din cei mai în vogă muzicieni ai anilor `90, americanul Haddaway, devenit celebru prin hitul „What is Love“, dar şi cântăreaţa itialiană In-Grid, cunoscută pentru piese precum „Tu Es Foutu“ sau „In-tango“ sunt capetele de afiş. Turdenii vor mai putea fredona şi piesele unor trupe cu  state vechi în showbizul mioritic precum Şuie Paparude, Taxi, Viţa de Vie, Horia Brenciu sau Smiley. Factura finală a întregului eveniment va fi, însă, pe măsura calităţii programului. Costul total al celor trei zile ale Zilelor Municipiului Turda este de 250.000 de lei, din care 100.000 de lei au fost alocaţi prin hotărâre a Consiliului Local, iar restul prin sponsorizări. Iniţial din bugetul local s-au alocat 200.000 de lei, însă suma a fost redusă la 100.000 din cauza crizei financiare.

„Cât ne permitem“

„Nu mi se pare un buget mare. E un buget normal, dacă vrem o creştere a calităţii. Festivalul este aşa cum şi l-au dorit turdenii. Strângem cureaua cât ne permitem. Dacă avem un buget bun şi echilibrat şi ne permitem, aşa organizăm“, a declarat Tudor Ştefănie, primarul municipiului. Potrivit lui Ştefănie, anul trecut festivalul s-a organizat cu un buget de 260.000 de lei, iar pe scenă au urcat Aurel Tămaş, Compact, Holograf, Ro-mania, Spitalul de Urgenţă, Ştefan Bănică Junior, Etno, Parlament şi Iris. Cu această ocazie, vineri dimineaţă vor fi inaugurate şi lucrările de reabilitare ale centrului municipiului, care au fost realizatecu bani dintr-un împrumut bancar de 9 milioane de euro. Cea de-a zecea ediţie a Zilelor Municipiului Turda vor fi organizate în perioada 27 – 29 august.

Sărbătoare de criză la Dej

Zilele Municipiului Dej vor fi organizate în perioada 4 -5 septembrie, însă, fără un buget alocat de Consiliul Local. Potrivit edilului oraşului, Costan Morar, costurile evenimentului vor fi suportate doar din încasările pentru închirierea spaţiilor comerciale din centrul oraşului. „Din cauza crizei am redus festivalul de la trei la două zile. Bugetul evenimentului va fi de aproximativ 50.000. I-am invitat pe cei de la Direcţia 5 şi ne mai gândim să chemăm o trupă, maximum două“, a declarat Costan Morar. În 2007, bugetul evenimentului a fost de 300.000 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite