Primăria Cluj-Napoca începe lupta împotriva căpuşelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaţiile verzi şi parcurile din Cluj-Napoca, tratate anual pentru combaterea căpuşelor (foto: adevarul)
Spaţiile verzi şi parcurile din Cluj-Napoca, tratate anual pentru combaterea căpuşelor (foto: adevarul)

Primăria Cluj-Napoca a solicitat firmei de dezinsecţie să înmulţească tratamentele specifice combaterii căpuşelor. O statistică arată că peste 50% dintre cazurile care se prezintă la spital sunt persoane care au fost muşcate de căpuşe în pădurile din afara oraşului, zone de agrement şi în apropierea lacului Tarniţa.

Administraţia locală anunţă că în zilele următoare se vor înmulţi tratamentele specifice pentru combaterea căpuşelor. „Începând de ieri, Primăria municipiului Cluj-Napoca a solicitat companiei prestatoare de servicii de dezinsecţie şi deratizare, Coral Impex SRL, să intervină în focarele semnalate de cetăţeni în spaţiile verzi de pe domeniul public, cu tratamente specifice combaterii căpuşelor", se arată într-un comunicat trimis de Biroul Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca.

Aproape 200 de persoane au fost muşcate de căpuşe la Cluj, în 2012

În ultimii ani, administraţia locală a întocmit un parteneriat cu Spitalul de Boli Contagioase în baza căruia medicii de gardă înregistrează în fişe locul în care pacienţii cred că au fost muşcaţi de căpuşe. Apoi, aceştia comunică companiei de dezinsecţie unde trebuie să intervină. „În urma analizei statistice a acestor informaţii, peste 50% dintre cazurile care se prezintă la spital sunt persoane care au fost muşcate în pădurile din extravilan sau în zone de agrement din proximitatea barajului Tarniţa", se mai spune în respectivul comunicat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite