Cluj: Ieri - un clujean a fost amendat pentru că a tăiat o creangă, azi - Primăria taie întreg parcul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Ieri - un clujean a fost amendat pentru că a tăiat o creangă, azi - Primăria taie întreg parcul
Cluj: Ieri - un clujean a fost amendat pentru că a tăiat o creangă, azi - Primăria taie întreg parcul

Spaţiul verde dintre numerele 38-42, de pe strada Aurel Vlaicu, va deveni în scurt timp un deşert. În urmă cu aproximativ un an, un locatar a fost amendat că a tăiat creanga unui copac din zona respectivă. În prezent, Primăria va defrişa toţi copacii de pe aleea dintre două blocuri, unde va fi ridicat un parking.

Bărbatul a fost amendat de angajaţii Primăriei municipiului Cluj-Napoca, în urmă cu aproximativ un an, pentru că a tăiat creanga unui copac din faţa blocului, deoarece îi distrugea balconul, lovindu-se de ferestrele acestuia. Culmea este că cei care l-au amendat vor defrişa toţi copacii din faţa blocului pentru a ridica un parking.

Nu-i vine să creadă

Locatar în blocul de la numărul 38, Teodor Luca a văzut cu ochii săi cum muncitorii firmei Napoca SA, care urmează să ridice un parking între blocul său şi cel de vizavi, pun la pământ mai mulţi pomi. De pe micul spaţiu verde de unde Primăria va defrişa toţi copacii pentru a face loc noului parking, Teodor a tăiat în urmă cu aproximativ un an creanga unui copac care-i afecta locuinţa, iar pentru că unul din vecini l-a pârât la autorităţi, a fost amendat de angajaţii Primăriei cu 100 de lei.

„Nu îmi vine să cred că după ce am fost amendat pentru că am tăiat o amărâtă de creangă, care îmi lovea geamul, acum ei intră aici cu buldozerele şi distrug tot spaţiul verde, deşi noi nu suntem de acord“, ne-a spus clujeanul.
Bărbatul spune că mai are şi acum chitanţa pierdută pe undeva prin casă, păstrând-o ca amintire. „Am fost citat de Primărie după ce un vecin a făcut plângere din cauza crengii. Mai am chitanţa prin casă“, ne-a mai povestit pensionarul.

Locatarii au blocat construirea noului parking


Un nou parking urmează să fie construit între două din blocurile de pe strada Aurel Vlaicu, din cartierul clujean Mărăşti, la mică distanţă de balcoanele clujenilor. Lucrările ar fi trebuit să înceapă joi, muncitorii năvălind în viteză cu utilaje pe spaţiul verde dintre blocuri, dar spiritele s-au încins şi zeci de locatari au ieşit în stradă, fiind nevoie chiar de intervenţia poliţiştilor.

Primarul Sorin Apostu a decis să oprească lucrările construcţiei până ce îi va convinge pe oameni că e necesară construirea parkingului. Locatarii celor două blocuri s-au întâlnit cu edilul ieri după-amiază şi i-au prezentat acestuia o listă cu aproximativ o sută de semnături prin care se declară împotriva construirii parkingului.

„Suntem dispuşi să renunţăm la o traversă din proiect şi la patru locuri de parcare pentru ca parkingul să nu afecteze locuinţele”, a precizat primarul, însă răspunsul locatarilor a fost negativ, arătându-se în continuare nemulţumiţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite