Cluj: Primăria vrea să descopere Canalul Morii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planurile primăriei prevăd, înainte de etapa în care Canalul Morii de sub piaţa Mihai Viteazu va fi descoperit, modernizarea tronsonului de pe strada Andrei Şaguna, unde va fi prevăzută şi o zonă pietonală.

Potrivit primarului Sorin Apostu, licitaţia pentru modernizarea Canalului Morii, pe lungimea străzii Andrei Şaguna, a fost adjudecată de firma Concefa din Sibiu.

Preţul licitat de firma sibiană - 1,6 milioane de lei - reprezintă doar 48 la sută din preţul estimat prin proiectul aprobat de Consiliul Local.

În prima etapă, Canalul Morii de pe strada Andrei Şaguna va fi prevăzut cu ziduri de sprijin, iar în cea de-a doua etapă, strada va fi amenajată ca pietonal, luând locul parcărilor de pe această stradă.

Potrivit lui Sorin Apostu, acest proiect este unul demonstrativ care să arate că soluţia nu este astuparea canalului. Deşi chioşcurile de pe strada Argeş au contracte de concesiune până în 2012, Primăria va încerca să rescumpere aceste concesiuni şi să le concesioneze spaţii în alte locaţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite