Prima zi de muncă a lui Csibi Barna la Abrud: "Cale întoarsă! Aici nu are ce căuta!". UPDATE: Trimis în concediu forţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abrudenii sunt în fierbere. Csibi Barna, extremistul maghiar care a spânzurat, în 15 Martie, o păpușă reprezentându-l pe Avram Iancu în centrul orașului Miercurea Ciuc, urmează să se prezinte la Administrația Finanțelor Publice din oraș, unde a fost detașat de conducerea ANAF. Csibi Barna s-a prezentat în această dimineață la sediul Finanțelor din Alba Iulia, după care va porni înspre Abrud.

Citiţi şi: Csibi Barna, „călăul“ lui Avram Iancu, nu mai merge la Abrud. Şi-a luat concediu de odihnă

Sute de moţi protestează la Abrud împotriva detaşării lui Csibi Barna în Apuseni

Csibi Barna, “persona non grata” la Abrud. Moţii nu îl vor pe “călăul” lui Avram Iancu

Maghiarii din Abrud se dezic de Csibi Barna

Primarul de Abrud: "Blejnar o s-o ia în barbă!"

Președintele Societății Culturale "Avram Iancu", Ioan Uțiu, a lansat o chemare către toți românii din Abrud, pentru a protesta împotriva deciziei conducerii ANAF de a-l detașa pe extremistul maghiar Csibi Barna la Finanțele din Abrud.

"Este o datorie civică să protestăm. Consider că decizia aceasta a fost luată de un incompetent! Nici măcar nu-i caut scuze. La ora 12, ne vom aduna toți românii în centru, la bustul lui Avram Iancu. Îl așteptăm pe Csibi Barna cu flori. Și cu un sfat: să facă cale întoarsă, să se întoarcă cu 180 de grade și să plece așa cum a venit!", a declarat Ioan Uțiu. De aceeași părere pare să fie și primarul de Abrud, Tiberiu Rațiu. "Ne-am adunat ieri seară la o ședință de Consiliu. Intenționăm să-l declarăm pe Csibi Barna persona non grata, însă practic nu avem acest drept. Am strâns semnături, le vom trimite la primul ministru, poate va lua măsuri", a arătat primarul.



Administrația Finanțelor Publice din Abrud are 12 angajați. "Este o comunitate mică. Nu pot să fac comentarii, cu toate că aș dori să o fac, până nu primim comunicatul oficial de la Alba Iulia", a spus șeful Finanțelor din Abrud, Simion Mihon. Majoritatea angajaților sunt sceptici cu privire la faptul că Csibi Barna își va face apariția.

image



Contactat telefonic, Csibi Barna a spus că urmează să se prezinte la Finanțele din Alba Iulia, după care va porni spre Abrud. Potrivit unor angajați de la Finanțele din Abrud, Csibi Barna va primi, pe perioada celor șase luni, o locuință de serviciu.

image

UPDATE: Barna se va afla 21 de zile în concediu. „Nu mi-am luat concediu medical, nici măcar nu sunt bolnav. În 21 de zile se pot întâmpla multe. Pot şi să mă închidă până atunci. Oricum, a fost ineresantă alegerea de a mă detaşa la Abrud“, a declarat Csibi Barna.

Tőkés László despre acțiunile lui Csibi Barna: "Acesta este stilul din ţările arabe"


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite