Prima zăpadă a dat peste cap traficul pe autostradă (FOTO / VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada de pe Autostrada Transilvania a îngreunat traficul. FOTO: Caius Raţiu
Zăpada de pe Autostrada Transilvania a îngreunat traficul. FOTO: Caius Raţiu

Din cauza ninsorii abundente căzute în această dimineaţă, traficul pe Autostrada Transilvania a fost îngreunat semnificativ pe parcursul întregii zile. Atât şoferii, cât şi drumarii clujeni au fost prinşi pe neaşteptate de ninsoarea abundentă căzută în această dimineaţă. Două dintre benzile autostrăzii au rămas îngheţate până în jurul orei 10.30.

Prima ninsoare din această iarnă s-a abătut asupra Clujului în primele ore ale dimineţii, acoperind mai toate principalele artere de circulaţie din judeţ. Dacă pe drumurile naţionale unde  stratul de zăpadă nu a reuşit să se aşeze din cauza circulaţiei intense, nu au existat probleme de trafic, pe Autostrada Transilvania (A3), şi în special între kilometrii 19 şi 30, s-au creat blocaje în trafic, circulaţia desfăşurându-se cu aproximativ 60 km/oră.

Straturi de gheaţă pe benzi

În jurul orei 7.00, potrivit mai multor conducători auto care se deplasau pe autostradă, coloana de maşini se întindea pe circa cinci kilometri pe sensul de mers dinspre Gilău spre Câmpia Turzii.

Click pentru galerie foto!

Mai mult, circulaţia se desfăşura pe o singură bandă, cea de urgenţă şi de viteză fiind complet îngheţate. „Trei sferturi din cei 52,5 kilometri erau acoperiţi cu gheaţă sau zăpadă îngheţată. Am mers mai bine pe drum naţional decât pe autostradă. Dinspre Turda spre Gilău am circulat cu 60 km/oră. Am circulat pe foarte multe autostrăzi şi m-am bucurat că avem şi noi una în Cluj, însă consider că e o treabă românească. Aşa ceva nu vezi în vest“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, Lucian Vitai, unul dintre şoferii pe care iarna i-a prins în trafic pe A3.

Zăpada de pe Autostrada Transilvania a îngreunat traficul. FOTO: Caius Raţiu

Click pe imagine pentru galerie foto.

În jurul orei 11.00, zăpada şi gheaţa de pe autostradă s-au topit, carosabilul fiind acoperit, cu apă. Media cu care se circula era de 100 km/oră.

90 de tone de material antiderapant

Vasile Drăgan, reponsabilul de lucrările de întreţinere a tronsonului 2B, Gilău – Câmpia Turzii, a Autostrăzii Transilvania, susţine că drumarii au intervenit prompt. „A fost o ninsoare abundentă venită dinspre Alba. După cum prevede legislaţia, în termen de patru ore am curăţat o bandă de pe fiecare sens de mers. Am intervenit cu nouă autospeciale. Ne aşteptăm ca în această seară după ora 18.00, ninsoarea să revină“, a declarat acesta.

Drumarii au împrăştiat 92 de tone de material antiderapant pe cei 52,5 kilometri de autostradă, acesta constând din amestec de cloruri. „În zona kilometrilor 19-30, din cauza faptului că e o zonă depresionară, gheaţa persistă mai mult timp. Le recomand şoferilor circule prudent şi aibă maşinile echipate corespunzător. Le mai recomand să se asigure că au suficient combustibil măcar pentru jumătate de oră“, a încheiat Drăgan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite